10 éves a 69 talpon álló koktél – A világ első bódulathatározó könyve


69talpon172 220Az oldal indulásának évében jelent meg a 69 talpon álló koktél címen futó hiánypótló irodalom, a világ első bódulathatározó könyve! Hétköznapi jelenetek, ismerős szereposztással, isteni rendezéssel, vágatlan életünkből! 69 színes karikatúra, 69 szatirikus látlelet, 69 keverhető koktél.
Írta: Csizmazia “Cheese” Gábor és Pataki Róbert
Címlap és illusztrációk: Radnai György
Koktélok: Ócsai Attila

Bővebben a könyvről:
http://69talponallo.hu
Facebook

8 mm 18 mm

A hajdanán Hollywoodot építő és ott óriássá váló honfitárs „jogutódja”, kis hazánk filmszínházait elnéptelenítő celluloidbetyár. Arcán álomgyári módon ül a hamis mosoly. Diplomás smúzoló, aki kizárólag az adott pillanatban kedvelt kolléga kezét rázva hízelegve szórja rá a 40 wattos dicsfényt.
Fennkölten tart szélesvásznú előadást saját zsenialitásáról csillogó szemű Lolitáknak: „Számomra a szex, akár a filmkészítés, az önkifejezés egyik módozata.”
Feltűnően babrál a nyakában lógó fénymérővel, Fellinit és Bergmant apjaként emlegeti. Külhoni sztárokkal való találkozásait előszeretettel mitizálja: „S akkor elismerően hümmögve mellém lépett Marty Scorsese” – kifelejtve, hogy mindez egy cannes-i mellékhelyiségben történt.
Ismertsége valutára nem váltható, népszerűsége szűk rokoni körre korlátozott. Tékákban, filmárusító helyeken bóklászva szívesen bújik a lelkes vásárló bőrébe, célirányosan saját műveit vadászva.
Társaságát kétféleképpen lehet átvészelni: rövidre vágva, esetleg a sarokban egy hosszú beállításban.

Hozzávalók:

a: 2 cl kávélikőr, 2 cl Baileys, 2 cl Cointreau  (B-52)
b: 5 cl tequila, 1,5 dl narancslé, 1,5 cl grenadin (Tequila sunrise)

a, Shotos pohárba egymásra töltjük az összetevőket, majd meggyújtjuk, és szívószállal fogyasztjuk.

b, Az összetevőket tulipán pohárban egymásra töltjük, és szívószállal keverjük, narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük.jegyesek libikoka makrame bagoly sarga veszedelem69 talpon allo

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tuti karácsonyi ajándék a Top 100-as filmes bakancslista egy poszteren
Következő cikk Léghajósok - kritika

3 hozzászólás

  1. Glamorous
    2009. december 4. péntek

    Könyvbemutató most szombaton azaz december 5-én a “MOST”-ban. Bp. VI. ker. Zichy Jenő u. 17. Kezdés: 18:00 Belépés díjtalan

  2. boros józsi
    2009. december 4. péntek

    Sok sikert a könyvhöz tiszta szivból!! És persze még sok filmcikkeket!

  3. 2011. augusztus 29. hétfő

    […] vendégül lát a Radio Q-n.  Csevegünk a legjobb helyről a moziban,  szóban szürcsölünk koktélt, 145 szó talán lesz a szerelemről is, és valószínű, hogy nevetve belekeverjük az életet […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .