Ezekből áll a Mindörökké rock


Rock-of-Ages

Rock-of-AgesA Step Up-filmek producere és a Hajlakk remake rendezője, Adam Shankman önmagához képest tényleg bekeményít, amikor Scorpions meg Foreigners számokkal dobálózik, de mi azért lássuk be, a glam a rock n’ roll mulatós verziója. A Mindörökké rock pedig egyáltalán nem azért gáz, mert Tom Cruise énekel benne, ő valójában egész meglepően elfogadható szinten csavar ki magából hangokat, nem karakteres, nem hátborzongató, de egynek elmegy. Ráadásul az egész filmben őt lehet a legkevésbé utálni. A Broadway-musicalből lett egész estés hakni során steril szőkék és egydimenziós figurák adják egymásnak a mikrofont, az egész egy soha nem létezett világ csillogását idézi meg, mert álmodozni a sztárságról jó és másnak még kifizetődő is. Bővebb kritikát a filmről a Kikötő Online-on olvashattok>>

Lássuk, milyen slágereket fogtok hallani kilúgozva a Moulin Rouge!-hoz hasonló koncepciójú musicalben!

Guns n’ Roses: Paradise City

Erős kezdés, nem csoda, ha a döbbenettől torkunkon akad a popcorn, pedig csak a főcímnél járunk és valószínűleg kevesen jönnek majd rá, ez bizony Tom Cruise hangja :-O Mentség, hogy hamar abbamarad, s majd csak a krediteknél tér vissza.

Joan Jett & the Blackhearts: I Love Rock n’ Roll

Nem maradhat ki egy olyan musicalből, amely szerint a rock az, amikor a farmernadrágos tinik nem írják meg a házi feladatukat. Istentelenül elcsépelt track, az utolsót talán Britney Spears rúgta bele pár éve.

Extreme: More Than Words

Az egyébként country-énekes és a filmben már-már valószínűtlenül szexi Julianne Hough gyújt rá egy egészen váratlan pillanatban az egyslágeres banda balladájára, ami egyébként előkelő helyet foglal el a rádiók elkapcsolási faktort vizsgáló listáin. Tíz éve nem hallottam, de nem hiányzott.

Bon Jovi: Wanted Dead Or Alive

Tom Cruise-nak buli előtt az újságíró nekiszegezi a kérdést, mégis kinek képzeli magát, mire a csávó nekikezd, hogy „I’m a cowboy…” Azt hiszem, a szürrealitás új magaslataiba jutottunk.

Foreigners: I Want To Know What Love Is

Az előző sokkból még fel sem ocsúdtunk, amikor már az említett firkászlánnyal duettben visítják a glamrock éra egyik legcikibb refrénjét. Öngyújtókat az ég felé!

Scorpions: Rock You Like A Hurricane

Ismét Tom Cruise ereszti ki a hangját, nekünk pedig eszünkbe jut, a válasz a tegnapi keresztrejtvényből: rockbanda, minden száma egyforma, nem a Republic, 9 betű.

Starship: We Bulit This City / Twisted Sister: We’re Not Gonna Take It

Közel a fináléhoz az összes kezünket feltesszük a magasba, ennyi, megadjuk magunkat. Az utca egyik oldalán a rockerek a rocknak semmilyen szinten nem nevezhető We Bulit This City-t kántálják, mire az ellentüntető vallási nőegylet a We’re Not Gonna Take It-tel válaszol, utóbbi kifejezetten arról szól, amit egyébként a hajmetálosok képviselnek, de szövegkörnyezetből szövegkörnyezetbe rövidebb és egyenesebb az út, mint gondolnánk. Persze lehet ez egy úgynevezett geg is. Lehet itt már mindent.

http://youtu.be/nsdj9NRzqC4

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Amikor a filmek, sorozatok börtönbe mennek: A remény rabjai, Halálsoron, Oz
Következő cikk Hol és miből élhet most a TV Maci?

5 hozzászólás

  1. Kovács Gellért
    2012. június 23. szombat

    Biztos velem van a baj, de nekem tetszett, hogy nem akarja többnek mutatni a korszakot, mint ami. Tomi meg tényleg sztár.

  2. 2012. június 23. szombat

    de rossz hallgatni 🙂 meg nézni is. ugyanakkor eszembe jutott hogy ott volt a velvet goldmine, biszex lányos rock volt abban is, de mégis kurva jó film. ez meg megasztárosan élettelen, akármit énekelnek. Tomi pedig lassan visszatér a csúcsra :-PP.

  3. Kovács Gellért
    2012. június 23. szombat

    hát mi élveztük. valahogy úgy tűnt, a dalokból is hülyét csináltak direkt – ha ötletesebbek lettek volna a vágások meg a nagyjelenetek, igazán jó is lehetett volna. a dalok meg… magunk között, lehet ám azokat szeretni. én sok mulatósat tudok kívülről, úgyhogy. de hát ájmakovboj 😀

  4. 2012. július 22. vasárnap

    Nos Kedves Hanula Zsolt én a rock korszak után születtem mégis tudom mi az a guns n roses vagy a poison vagy az erosmith, ha valamicskét is értenél a zenéhez nem mocskolnád azokat akik többet éltek egy nap alatt mint amennyit te egész életedben, talán ha nem lennél egy csernus kópia még meg is értenének de kérlek ne blogolj vagy cikkel olyan dolgokról amikhez egy nem értesz kettő semmit nem tudsz róla, mert csak lejáratod magad.
    ajánlom nézz utánna a 80 as évek zenészeinek. tudod a rock nem házit nem író farmeres tinikről szól hanem a rendszer elleni lázadásról ami azt követeli hogy mindenki legyen mintapolgár.
    Hány éves lehetsz 30? 35? ha az ezt az írásnak nevezett feltünési viszketegséget nézem akkor kábé 10? 11? Lehet hogy te prince-t vagy new york dolls hallgatsz de kérlek ne írj olyanról amihez nem értesz.
    hát nekem se a kedvenceim közé tartozik a mindörökké rock de azért azokat a zenéket ne szarozd amik egy korszakot teremtettek. köszi 🙂

  5. 2012. július 22. vasárnap

    :-))) szegénykém

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .