A három testőr (2011) – kritika


harom testorA kardélre hányt néző

Amikor az utolsó hámréteget is levakarták magukról a hollywoodi forgatókönyvírók, akkor veszik elő azokat az alkotásokat, amiket gyakorlatilag el sem raktak. Tavaly volt Robin Hood, idén jöhetett megint A három testőr. A kaptár széria apukája érzett magában annyit, hogy képes 100 millióból ízléses kosztümös kardozós mozit rittyenteni. Próbálom vizualizálva megindokolni, miért vallott kudarcot..

A mostani verzió egyetlen igazi pozitívuma, hogy ez a szám nem csendül fel.

musk%C3%A9t%C3%A1sbarbieA célközönség kiszélesítésére derekasan ügyeltek, a történetet nem bonyolították tovább, és a lázas kardozás közepette is csak annyi vért láthatunk, mint Robert Pattinson arcában az egész Alkonyat széria során. D’Artagnan megtestesítője a testnevelésből felmentett Logan Lerman, abszolút beleillik a dzsásztinbíberesedő hétköznapokba, érdekes lenne összeereszteni Douglas Fairbanks-szel. A szerelmi szálak ehhez igazodva az Amerikai pite komolysági szintjét súrolják.

Éorlandortem én, hogy ennél mozgalmasabbnak kell lennie egy XXI. századi kalandfilmnek, és célszerű az ifjúság orcájába robbantani mindent, csakhogy tóduljanak a filmszínházakba, de azért ésszel! Mátrixos bohóckodás fűzőben, lángszóró, Zeppelinek… szegény Dumas!
Minden korszaknak meg van a maga muskétása, azonban kevés muskétásnak lesz igazán színészi karrierje. A mostani gárdánál a Ki kicsoda? nálam már egy hét múlva bejátszott. Volt egyszer egy Chris O’Donell. A meglepő húzások között kéne elkönyvelni Orlando Bloom negatív szerepkörben való beletuszkolását. Honnan derül ki? Bizony, jól látjátok, a felhúzott szemöldök árulkodik.
Milla Jovovich nem győzött meg tálentumáról, feltűnő, hogy főleg csak aktuális férjei alkalmazzák (hajdanán Luc Besson). Christoph Waltz pedig idejekorán beskatulyázódott. Mindkét felvetésre  választ adó bejátszás, szándékosan német szinkronnal.

Megint hülyítenek minket ezzel a 3D szemüveggel, kukába vele.. A báj, elegancia, stílus, olyan jelzők melyeket Paul W.S. Anderson végtermékére nem lehet használni, pedig számos korábbi adaptációról ez bátran kijelenthető.10 4

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A trailerek nem azok, amiknek látszanak (7.)
Következő cikk A vizsga - kritika

2 hozzászólás

  1. 2011. október 13. csütörtök

    hát ez szórakoztatóbb volt, mint a film 🙂

  2. 2011. október 13. csütörtök

    Köszönöm Kardtárs! Ha nem hal meg a gépem, akkor még 2 poén becsúszott volna, de így is örülök, hogy érdemes volt küszködnöm.:)

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .