Álomtizenegy a filmtörténelemből, ahol Fellini az edző és Chaplin a csatár


Kezdődik a foci EB, a házasságok 80%-a nem éli túl, a hazai mozikban pedig javában szedik az uborkát. Egy a kánikula dacára is kinyúlt pulóvert hordó esztéta, mellékállásban menthetetlen focibolond, unalmában azzal bíbelődött, hogy mozilegendákból állítsa össze a filmtörténelem leütőképesebb futballválogatottját. A gárda elsőre igen vegyes összetételűnek tűnik, s lehet sokan más szempontok alapján válogattak volna, egy biztos számos klasszist felvonultat.

Federico Fellini edző: A kispadra csak olasz ültethető! Temperamentumos, mer nagyot álmodni, mellesleg ért a nők nyelvén, így könnyedén farag férfit egy rakás nyavalygó pojácából.

George Clooney kapus: Jelenléte pimasz magabiztosságot áraszt. A potyagólt hírből sem ismeri. Fekvőhelyzetben is elképesztő bravúrokra képes.

Arnold Schwarzenegger söprögető: Elengedhetetlen hátul egy masszív tölgy, megalkuvást nem tűr, nyers izomból játszik. Keménységgel méltán vívta ki magának a „Halálosztó” becenevet, de a túlzott lelkesedése gyakran kiállításhoz vezet

Steven Seagal balhátvéd: A „Csontörő” tökéletes összhangban dolgozik osztrák kollégájával. Nem különösebben szószátyár típus, ellenben imádja a csontzenét.

Sylvester Stallone jobb bekk: Vele válik teljessé a betonbiztos védelem. Lebiggyesztett szája miatt sokszor meggyanúsítják azzal, hogy unja a játékot, ám rengetegszer bizonyította, ha kell, az első vérig küzd.

Woody Allen szervező középpályás: Testfelépítése ugyan nem kedvez az egyre nagyobb fizikai igénybevétellel járó küzdelemben, viszont játékintelligenciája miatt nélkülözhetetlen. Jól lát a pályán, szellemes megoldásaiért megőrül a közönség.

Marlon Brando védekező középpályás: Problémás egyéniség, önfejű gyakran elragadja a hév, máskor kenyérre lehet kenni, de kétségkívül született zseni. Csajozásai erősen kihatnak teljesítményére, ráadásul hízásra hajlamos.

Jack Nicholson középpályás: Jellegzetes mosolya bármikor jól jöhet egy kínos vereség utáni sajtótájékoztatón. Állandó partiszervezőként sokat tesz a csapategységért, igazi hangulatfelelős.

Charlie Chaplin balszélső: Sajátos labdavezetési stílusával őrületbe kergeti ellenfeleit. Fáradhatatlanul esik, kel, ezzel kiérdemelte a szurkolók szimpátiáját. Külön cipőszponzora van.

Bruce Willis erőcsatár: Az egyik legdrágább az együttesben, fejelési tudománya párját ritkítja.

Fred Astaire jobb szellő: A kecsesség, elegancia másik nagyágyúja, bármikor képes színt vinni a játékba. Légies cselei egyszerűen utánozhatatlanok!

Brad Pitt középcsatár: Reklámértéke és radiátor hasfala miatt abszolút kihagyhatatlan, csapatfotózáskor az összkép miatt elengedhetetlen. A mezeladásaiból származó bevételekből tíz afrikai országot képes támogatni.

Cserepad: A láncdohányos Humphrey Bogart és az alkohol problémákkal küzdő Richard Burton páros számos poszton bevethető, tudásuk alapján a kezdőben lenne a helyük, ám mindkettejüket függőségük hátráltatja karrierjében. A tejfeles szájú James Dean tálentuma ugyancsak megkérdőlejezhetetlen, sebessége páratlan, csak a féktelen magatartása okozza olykor vesztét.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hanyadnaposok
Következő cikk Batman rezsije

No Comment

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..