A sztár halála


billA halál többek között azért morbid dolog, mert egy 2150 négyzetméteres, normandiai stílusú kúriában ugyanúgy utolér, mint egy csepeli panelban. A kilenc hálószoba legnagyobb hátránya pedig az, hogy könnyen megeshet az a csúfság, hogy a súlyproblémával küzdő mexikói házvezetőnő csupán három nap késéssel fedezi fel a rossz színben lévő világsztárt. Mivel fizetése munkaadójáénak 17500-ad része, így az sem meglepő, ha telefonja gyorshívó gombja elsőként a bulvárlapokat tárcsázza fel a megrázó sokk után.
A multimilliomos, jóképű playboy, kivételes tehetség korai távozása kapcsán, csupán addig cikkeznek a sors kegyetlenségéről, míg meg nem érkezik az első toxikológiai eredmény. Miután leközlik, hogy a számos tabletta, kábítószer és alkohol mellett vért is kimutattak szervezetében, azon nyomban feltűnnek a végzetes napig szüntelenül aggódó barátok, kik telesírják a médiát a pótolhatatlan veszteségről, majd elbizonytalanodnak, mikor szeretett cimborájuk középső nevét kérdezi tőlük a műsorvezető.
A tragikus eseményt követő héten a sztár gyászoló családja váratlanul ötszörösére duzzad. Férfi-női szeretők tucatjai lobogtatnak homályos közös fotókat, különböző kontinensekről hoznak még beszélni sem tudó zabigyereket.
death unemploymentA temetés közvetítési jogát az összes vezető csatornának eladják, az ismétlést már üdítő és chipsreklámokkal tarkítva sugározzák.
A könnyező kritikusok saját halottjuknak tekintik, ezért szakmai öröksége abban a pillanatban megkérdőjeleződik.
A végrendelet felolvasása után a zokogó rokonság száma viharos sebességgel csökken tíz alá, mikor kiderül minden vagyonát egy kutyamenhelyre hagyta.
A legenda kiépítésére forgatókönyvíró csapatot szerződtetnek. A halála előtt egy főzőműsorban elhangzott mondatáról: „Mennyei!” – bebizonyítják, már akkor kacérkodott az öngyilkosság gondolatával.
Illuminált állapotban ismerősei üzenetrögzítőin hagyott mondataiból hangoskönyvet állítanak össze, az éttermekben szalvétákra rajzolt skicceiből kiállítást rendeznek.
Egy tíz évvel korábbi alakításáért posztumusz Oscarra jelölik, és még abban az évben elkezdenek róla forgatni egy doku és egy mozifilmet.
Általános iskolai osztálytársa Elvette az uzsonnámat címmel botránykönyvet jelentett meg róla, míg egyetemi szerelme anno neki írt verseivel turnézik. A sztár a szívekben egy darabig, ám a pénztárcákban örökké él.

Graham Chapman-t gyászoló barátai

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kapcsold ki a rohadt telefonodat!
Következő cikk Gengsztertorzó

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .