„Kezdik megszokni, hogy létezem”


fluorA mindig baromkodó, nevető Fluor Tomi kissé izgatott és megilletődötten áll az ő életét feldolgozó Fluor Film bemutatóján. Akárcsak a filmjében, a vetítés előtti beharangozón sem szeretne semmilyen életigazságot osztani, csak jó filmezést kíván a szinte teltházas teremnek. A fiatal tinilányok sipítozó kereszttűzében azért elkaptuk néhány kérdés erejéig. Most már felszabadultan, nevetgélve élvezte jól megérdemelt sikerét Magyarország első számú celebe.

Interjú Karácson Tamással, azaz Fluor Tomival.

Fluor Film. Hogyan és kinek a fejéből pattant ez ki?

Először a Studio X ötlete volt, hogy csináljunk egy turnéfilmet. Aztán jött, hogy mi lenne ha beszélnék is benne, de egészen két hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy csak YouTube lesz belőle. Aztán megkérdeztük a mozit, hogy mi lenne, ha mondjuk egy vetítésre bemehetne. Majd mondták, hogy hát nem csak egy vetítésre jöhet be a dolog. Szépen lassan elkezdte magát kinőni a dolog, csatlakozott Miki357, aztán elkezdődött a szervezkedés, legyen még ez, legyen még az, stb. Most pedig lett belőle egy 75 perces film, ami eredetileg 20 percesnek indult.

A negatív visszhangok, amelyekből mindig sokat kapsz, jellemző volt a filmmel kapcsolatban is?

Persze, természetesen jöttek a beszólások, hogy „Hé, szobrot nem akarsz magadnak állítani?!” és egyéb megjegyzések, de ezeket mindig kapom, már nem érint meg. Főleg, hogy nemcsak leültem és parancsoltam egyet, hogy akkor most csináljanak rólam filmet. Nem is olyan ez, hogy mindenki nyalja a seggem, nem véletlenül hagytam benne egy csomó égő felvételt, de azt sem vágtuk ki amikor a Qka (Animal Cannibals) mindenfélét mondott rólam. Szóval jön a negatív felhördülés mindig, ha nyerek egy díjat, vagy ha egy videómnak nagyobb a nézettsége, most pedig itt ez a film. Két-három hónappal ezelőtt alig bírtam kimenni az utcára anélkül, hogy le ne buzizzanak. De ha mindig ezzel foglalkoznék akkor semmit se tudnék csinálni. Most pedig annyi történt, hogy berobbantam, nem tudták ki ez a csávó és szép lassan kezdik megszokni, hogy létezem. Ma már az utcán is tudok mászkálni.

Hol tart most a karriered? Ez a film azt jelzi, hogy a csúcson vagy?

Attól függ kinek mi a csúcs, egyáltalán nem gondolom, hogy a csúcson lennék. Mindig van hova tovább. A Mizu sem azért lett akkora dolog, mert a világ legjobb dala. Nem gondolom ezt, soha nem is gondoltam. A nézettség nem azt jelenti, hogy ez a legzseniálisabb dolog amit valaha csináltam. Azt majd eldönti az idő, hogy mi lesz, de szeretnék tíz-húsz év múlva is jelen lenni, akárcsak a kannibálok. Most ami leginkább érdekel az a saját zenekarom összeállítása, csak csajok lesznek benne és csinálunk majd élőzenés dolgokat, szeretnénk elmenni velük fesztiválokra, ilyesmi. Most készül az új lemezem, három stílusban, rengeteg dallal.

Te nem vagy igazán lemezes előadó, mindig csak számaid jönnek ki, de rég volt már új albumod.

Amióta aktív vagyok, a lemezeim letölthetőek a netről és felnyomom a számokat a YouTube-ra. Most már azért szeretnék egy kézzel fogható lenyomatot is a karrieremről, saját magam számára, szóval lesznek rendes, boltban kapható lemezeim is. De alapvetően én nem hiszek a lemezeladásban. Jó, én azért veszek, mert nagyon szeretem, ha megvan eredetiben. Az az igazság, hogy az emberek már nem Discmannel járnak, mások a formátumok, nincsen értelme.

Ki az ideális nézője ennek a filmnek?

Hű… Nyilván a legideálisabb az a nagy rajongó aki átéli az egészet és figyeli, de egyébként szerintem érdekes lehet bárkinek, én szívesen beültetnék egy utálót is. Tudom, hogy ez egy rétegfilm és nem A Karib-tenger kalózai.

Azért egy dokumentumfilm képes lehet olyan embereket is megmozgatni, akiknek azelőtt semmi közük nem volt a témához.

Meglátjuk. Alapvetően ez a film úgy lett megcsinálva, megvágva, hogy egyáltalán nem egy mainstream film. Nincsenek benne hatalmas életbölcsességek, mint mondjuk Britney Álmok útján című filmjében. Hogy minden elérhetsz, amit akarsz, csak légy bátor meg ilyenek. Nem lett egyáltalán hatásvadász sem szerintem. Nincsenek benne zongoraetűdök, hanem egy nyersebb, igazibb anyag készült.

Mit jelent számodra Budapest? Fehérvári srác vagy, de a nagyvárosi élet szinte lételemed.

Szeretem Fehérvárt még mindig, a családom és néhány barát miatt. De nem tudnék már ott lakni, nekem kell a nyüzsgés, kell a pörgés és ezeket Budapest adja meg. Egy nagyon szép város, úgyhogy valószínűleg maradok is.

A családodnak mi a véleménye erről az egészről, ami veled történt az elmúlt években?

Nem hiszik el. Fogalmuk sincs kire ütöttem, ők egyáltalán nem ilyenek. Nem szeretnek szerepelni, szóval ettől mindig is óvtam őket.

http://www.youtube.com/watch?v=gQfWQiL5nsA

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pi élete - Samsara - kritika
Következő cikk Reszkessetek betörők, mert itthon vagyunk és tévézünk!

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .