ITT A SOR VÉGE?


itt-a-sor-vege-0033 éve, amikor az oldalt alapító társam kivált, komolyan elgondolkodtam, hogy nekem is el kellene engedni ezt az egészet, ám piszok nehéz, pláne mikor annyi munkát tett bele az ember, és ráadásul egy “kis családért” felel. Persze, Ő sem jószántából lépett tovább, hanem tette mindezt már felelősségteljes apaként több évnyi közös szélmalomharc után. Mert eljön az a pillanat, mikor a józan ész és nem a szív dönt.

Tényleg hobbinak indult, aztán észrevétlenül munkahelyünkké vált. Személy szerint 90. hónapja csinálom szerelemből, napi 7-8 órában, a rengeteg sajtólevél a “szerkesztőségnek” szól, holott valójában csak velem leveleznek. A mai napig az összes játék nyertesének személyesen írok, a facebook felületeten mind a 7 napot  én  viszem, és a cikkek 90%-át is kénytelen vagyok magam beszerkeszteni.

Persze a közel 8 év alatt számtalanszor hirdettünk tagfelvételt, rengeteg átutazónk volt (kik ma már ugyanezt pénzért csinálják forgalmazóknak vagy fizetőképes oldalaknak), de pár hónap után mindenkinek feltűnik, hogy ez valójában egy fizetetlen meló, amit pusztán sajtóvetítésekért nem éri meg csinálni. A kellő szakmai háttérrel bíró írók maréknyi csapata, többnyire volt kollégákból vagy filmbolond ismerősökből áll, akik saját szabadidejükből adóznak az oldal életben tartásához.

Aki jó pár éve olvas és követ minket, tudja, mit takar a név és a szellemiségünk. Mivel soha sehonnan nem kaptunk támogatást, és nem nyertünk pályázatokon (ha próbálkoztunk se), így a függetlenségünket, a pártatlanságunkat könnyű volt fenntartani.

Viszont a jó ügyeket, tartalmas filmfesztiválokat, törekvéseket és a feltörekvő oldalakat önzetlenül is felkaroltuk. Tető alá hoztunk filmpályázatot, fedeztünk fel tehetségeket, Kiscsoportokatmagunknak és másoknak egyaránt készítettünk reklámokat,  mindig támogattuk lelkes amatőr törekvéseket, még egy Oscart is átadtunk.

A kezdeti kritikaírogatásból komoly archívummal bíró weboldal, 27800 fős facebook közösségtwittertumblr, instakvízjáték és youtube csatornánk lett, viszont fel sem mértük igazán, mire is van kapacitásunk.

Mindig számos terv és ötlet várt megvalósításra (felületváltástól-videosorozatok forgatásáig, telefonapplikációig), de a fazék és a víz most már nem elég, a szívességekből álló libikókajátéknak vége (állandó grafikusunk sincs), a szolgáltatónkat is nehezen fizetjük ki, miközben a kvízjátékok tombolájára is ugyanazokat a felajánlókat fejjük évek óta könyvekért és színházjegyekért.

A humorunk többnyire az élet fölé kerekedett, de most eljött a pillanat, amikor meg kell kongatnom azt a harangot. Immáron én is gyakorló szülőként, több munkahely mellett (bár egy ideje az volt a cél, hogy ez legyen az-az egy) segítség nélkül folytatni.
hetediksor.hu jelen állás szerint december 31-ig fog frissülni. Most értem el ahhoz a ponthoz, belátom, ezt így ebben a formában már nem tudom működtetni. Mindig annak a híve voltam, hogy csináljuk rendesen, félgőzzel (csak a facebook oldalt, kevesebb friss anyaggal) nem érdemes.

Sosem kértünk, ellenben kisorsoltunk több ezer mozijegyet, ajándékpólót, könyvet, ráadásul az egyik karácsonykor ingyen megmoziztattunk kétszáz embert, a termet pedig munkával fizettük meg.

Nincs dráma. Ez inkább egy utolsó kísérlet arra, hogy hányan is ülnek ebben a Sorban. Mozis oldal/blog talán túl sok is van ebben a kis országban. Tudjuk, van divatosabb módja a gyűjtésnek (indiegogo vagy kickstarter kampány), viszont kapacitásunk nincs levezényelni, és inkább azokat szólítjuk meg, akik tényleg ismernek minket és jelenthetett valamit nekik ez a 90 hónap.

Ha úgy gondoljátok, még 2017-ben is szeretnétek, hogy a reggeli kávédnál, moziba indulás előtt vagy  sorozatválasztáskor ott legyünk, akkor  a Ti támogatásotokra vagy  egy nagy támogatóra van szükségünk a Hsor életben tartásához.

Ha tetszett, amit eddig képviseltünk, vagy szimpatizálsz velünk, vidd hírünket, oszd meg vagy vegyél egy széket a Sorba
Köszönettel:
Cheese
Ui: Urbán Kittinek külön üzenjük ismeretlenül is, hogy  nagyon köszönjük!

 info@hetediksor.hu

SZÁMLASZÁM:
11773205-05607286

http://hetediksor.hu/

https://www.facebook.com/hetediksorblog

https://twitter.com/hetediksor

https://hetediksor.tumblr.com/

https://instagram.com/hetediksor

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ryan Reynolds interjúja ikertestvérével és Jon Hamm édeshármasa
Következő cikk Az összes Harry Potter mozi 90 másodpercben