Kopaszon is szépek? Cara Delevingne után Kate Hudson is eldobta a haját


kristen stewartMindig nagy megrökönyödést vált ki, ha egy vonzó színésznő egy szerep kedvéért vagy csak úgy megválik hajkoronájától. Tavasszal Kristen Stewart gondolt egy merészet félig-meddig az Underwater filmje miatt, aztán a Valerian üdvöskéje, Cara Delevingne a Life in a Year romantikus drámáért, míg a minap Kate Hudson dobta el a haját a Sia által írt és rendezett, Sister című moziért.

Ez az áldozathozatal nem csupán a közelmúltra tekint vissza (Maria Falconetti Szent Johanna – Jeanne D’Arc (1928),  Maggie McOmie THX-1138 (1971), Persis Khambatta – Star Trek – A mozifilm (1979).

 Az is emlékezetes volt, mikor Charlize Theron a Mad Max miatt kapott nyári frizurát.

charliet theron
Az alanyoknál ilyenkor persze rohamsebességgel előkerülnek a kalapok, napszemüvegek, egy kommandós egység elismerését kiváltó ügyességgel rejtőzködnek. Ez is csak a műsor része, mert a készülő mozinak ez jókora ingyen reklámot jelent. Összegyűjtöttük az elmúlt két évtized emlékezetesebb kurtításait. Szeretnénk, ha megszavaznátok a Top 3 hajatlan hölgyet! /A nevek alatt többnyire megtekinthető a procedúra!/

David Fincher a A végső megoldás:  Halál (Alien 3. – 1992) sokadik rendezőjeként tett egy bátor javaslatot, amire Sigourney Weaver szó nélkül rábólintott.

Demi Moore golyófejéről maradt emlékezetes, az amúgy gyors felejtésre méltó G.I.Jane (1997) mozi, melyet Ridley Scott sem emleget hivatkozási alapként.

A viszonylag még ismeretlen Angelina Jolie a Kifutó a semmibe (Gia – 1998) címszerepéért barátkozott a nullásgéppel. Kevés kép található a neten, viszont egy remek Rolling Stones klip emléket állít vadóc korszakának.

Franka Potente a Lé meg a Lola pumukli sörényét váltotta kényelmesebb viseletre egykoron.

Az örök kaméleon Cate Blanchett  A gyilkosok is a mennyországba mennek (Heaven – 2002) drámai jelenetében  Giovanni Ribisivel az oldalán csücsült a borbélyszékbe.

Samantha Morton (Különvélemény – 2002) emlékezetes alakítást nyújtott Spielberg látomásában, ezen dobott fizimiskája.

Natalie Portman (V mint vérbosszú – 2005) a Star Wars III. Cannes-i premierjén debütált buksijával. Nálunk a végső győzelemre is esélyes!

A pöttöm (1.55 m), ámde annál tehetségesebb Ellen Page, a Cukorfalat után, de még az Oscar-jelölése (Juno – 2007) előtt szerepelt a Szócsövek (Mouth to mouth – 2005) címen futó drámában. Megtekintve, bátran kijelenthetjük, nem érdemelt ekkora áldozatot.

Noemie Lenoir le sem tagadhatná modell múltját. A Csúcsformában 3.-ban kulcsfontosságú információt rejtett fénylő buksija.

A magából azóta teljesen kiforduló Bai Ling az Anna és a király (Anna and the King – 1999)  fontos mellékszerepéért igazíttatott.

Mena Suvari sokáig az Amerikai szépség volt, ám az utolsó pite filmben már borzasztóan nézett ki. 2008-ben egy Hemingway adaptációban (Édenkert – 2008) domborított, talán az ultrarövid sérójától várta az áttörést, ennek dacára az elmaradt.

A Kocka (Cube -1997) óta szinte semmi érdemlegeset nem rendező Vincenzo Natali, nem keveset kívánt Delphine Chanéac francia színésznőtől.  A haloványra sikeredett Hibrid (Splice – 2009) bizony egyetlen hajszál elvesztését sem indokolta.

A Nyomorultak most készülő musicalváltozata során Anne Hathaway is szembetalálkozott az ollóval.

Cynthia Nixon a Szex és New York vöröskéje rákos professzornőt alakított egy színházi darabban (Wit),  ehhez szükségeltetett a drasztikus külső.

Korábban Emma Thompson  szintén játszott a Vit HBO által gyártott tévéverziójában.

Robin Tunney A zenebirodalom visszavág (Empire Records -1995) névre hallgató tini limonádéban próbált beletanulni egy számára idegen szakmába.

Végére a kakukktojás! Cameron Diaz eképp reprodukálta a Csúcsfejek egyik szereplőjét. A nővérem húga (My Sister’s Keeper -2009) könnytermelő családi moziban elvileg megválik féltett hajától, azonban ennyit neki nem ért az egész, így inkább bízott a sminkesekben (hihető lett:).

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk David Fincher új sorozattal tér vissza ősszel
Következő cikk Hangyányi előzetes az Ant-Man folytatásához

3 hozzászólás

 1. Avatar
  Bernadett Tarnóczai
  2012. július 10. kedd

  Sigourney magasan viszi a pálmát!:D

 2. Avatar
  Bernadett Tarnóczai
  2012. július 10. kedd

  Sigourney magasan viszi a pálmát!:D

 3. Avatar
  2012. július 10. kedd

  Nálam még mindig Natalie az élen… hiába madárcsontú.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..