Több nő is zaklatással vádolja Morgan Freemant


borito 22

Legalább nyolc nő vádolta meg az Oscar-díjas színészt zaklatás és nem megfelelő viselkedés vádjával a CNN jelentése szerint.

A nagy múltú amerikai hírtelevízió összesen 16 emberrel beszélt, akik közül nyolcan állították, hogy a 80 éves sztár helytelen magatartást tanúsított a filmforgatásokkor, míg további nyolcan tanúi voltak Freeman állítólagos viselkedésének.

Egy fiatal produkciós asszisztens, aki a 2017-es Vén rókák filmen dolgozott megosztotta, hogy Freeman nemkívánatos helyeken fogdosta, megjegyzéseket tett az alakjára és öltözékére, illetve a kezével a teste alsó részeit simogatta, míg egy másik alkalommal a szoknyáját is megpróbálta felemelni, miközben megkérdezte, hogy van-e rajta alsónemű. Állítólag még színészkollégája, Alan Arkin is jelen volt az incidensnél, aki arra kérte Freemant, hogy hagyja abba, amitől Morgan megrémült és zavarában egy szót sem tudott mondani.

Morgan Freeman a CNN-en megjelent cikket követően közleményben kért elnézést azoktól, akiket viselkedésével kényelmetlen helyzetbe hozott, vagy tiszteletlenül bánt.

Aki ismer engem vagy dolgozott velem, az tudja, hogy nem vagyok olyan, aki szándékosan megsért vagy tudatosan kényelmetlen helyzetbe hoz másokat. Bocsánatot kérek azoktól, akiket kényelmetlen helyzetbe hoztam, vagy akikkel tiszteletlenül bántam, ez sohasem állt szándékomban.

A színészt ért állítólagos vádak listája itt még nem ért véget, korábban a 2013-as filmje, a Szemfényvesztők forgatásán egy női vezető produkciós asszisztens hasonló magatartásáról számolt be. Állítása szerint több női kollégájának a testére szexuális megjegyzéseket tett.

Amikor tudtuk, hogy jön… nem viseltünk olyan ruhadarabot, ami kihangsúlyozná a fenekünket vagy a mellünket.

A Morgan Freemant vádoló nők mindegyike az általa 1966-ban alapított Revelations Entertainment nevű produkciós cégnél dolgozott, az eseteket pedig azért nem jelentették mert féltették a munkájukat. A vállalat alkalmazottjainak többsége tisztában volt a színész viselkedésével, a Madam Secretary forgatása utáni partin a stáb több tagja azzal viccelődött a #MeToo mozgalom kialakulását követően, hogy ő lesz a következő ember, akit elővesznek majd. Egy korábban ott dolgozó férfi alkalmazott pedig csak úgy hivatkozott rá, mint a “hátborzongató nagybácsi”.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hírszerkesztőket és cikkírókat keresünk a sorba!
Következő cikk A Százholdas Pagony összes lakója felbukkan a Christopher Robin új előzetesében