Iskolafilmek


robinVan, hogy nagyon nehéz az iskolatáska, azért, hogy legyen  kedvetek a padba ülni, összeszedtünk néhány klasszikust melyek azt bizonyítják milyen felemelő/szórakoztató/izgalmas az a helyszín, ahol a fejetekbe töltik a tudást.

Holt költők társasága (1989)

A diákévek során mindenki belebotlik legalább egy olyan tanárba, mint Keating tanár úr, aki romantikus szemléletével és megingathatatlan hivatástudatával olyan útra terel, amire addig lépni sem mertél. A csupa szív pedagógus sajnos kihalóban, és ez valahol még érthető is, hiszen a helyzetük nem hollywoodi, hisszük, hogy mindig lesz egy Kapitány! Peter Weir (Truman show, Gallipoli) rendező drámájában Robin Williams brillírozik, kötelező házi feladat!

Osztály, vigyázz! (1996)

Amikor Jon Lovitz a közoktatás legsötétebb bugyrában vállalt állás, hol az iskolarádióban a Gangsta’s Paradise a himnusz. A Csupasz pisztoly alkotói is csúnyán belekontárkodtak a történetbe, így ehhez mérten minden hülyeség megengedett. Szürkeagysejteket mentesítő, valós tartalmat nélkülöző produktum, a kölyökre nem, csupán a rekeszizmokra veszélyes!

Éretlenek (1980)

Megunhatatlan francia komédia a XIV. Lajos Gimnázium leérettségizni képtelen diákjairól, Daniel Auteuil sztárráválásának első mérföldköve. Nyugdíjas osztálytárs, pelenkázás a szóbelin, köddé váló motorbiciklik, na és a sajátos pedagógiai eszközök (pofozógép) és a Vikidál Gyula dublőr tesitanár. Ellenben óvakodjatok a folytatástól (Éretlenek a tengerparton)!

Fél Nelson (2006)

Ebben a fajsúlyos darabban Ryan Gosling kábítószerfüggő töritanárként próbálja megmenteni tehetséges, ámde sanyarú sorsú tanítványát és egyben önmagát is egy brooklyni középiskolában. Számos díjjal megpakolt amerikai független mozi a tanár-diák kapcsolatról, ahogy még nem láthattad.

South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan (1999)

Trey Parker és Matt Stone alsó tagozatosai minden szigorú szülőnél kicsapják a biztosítékot, jóllehet Mr./Mrs. Garrison fémjelezte tanári kar sem örvend nagy elismerésnek. Bizony nem illik így viselkedik semelyik tanintézményben! Ezt a részletet kizárólag apu és anyu felügyelete nélkül nézzétek meg!

Tanár úr, kérem

Bár nem egy egészestés film csupán egy 7 perces Woody Allen-szintű műremek, melyben Kern András testesíti meg a zseniális humorú Karinthy Frigyes könyvbe mentett figuráit. Kinek ismerősek a karakterek vagy a megjelenített helyzetek?

Rocksuli (2003)

Ha nem vált belőled rocksztár helyettesítő zenetanárnak még elmehetsz. Jack Black egyik legtesthezállóbb szerepében kifejezetten szerethető, énekel, nevel és  szórakoztat. Anno ez az alkotás az Akadémia figyelmét joggal elkerülte, azonban ha majd hegedűórákra kényszerít a családod, mosolyogva nézed meg!

A suli (1992)

Erre a sorozatra inkább a harmincas generáció fog emlékezni, a Walt Disney bemutatja  blokkban kapott helyet, hihetetlennek hat, hogy a pilot epizóddal összesen kilenc részt élt meg. Az egyik szülőatyja Kenny Ortega (This Is It) később a High School Musical szériával szépen megszedte magát.

 Vackor az első bében (1987)

Ezt a piszén pisze kölyökmackót többek között a Keresztlányomnak küldöm, aki tegnap fészkelődött először az iskolapadban. Kormos István meséjén jó néhányan felcseperedtünk, Reich Károly kedves rajzai Márkus László hangjával keltek igazán életre.

Várjuk a ti kedvenceiteket! 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 30 kép Darth Vader teljesen hétköznapi életéből
Következő cikk Jude Law és Eddie Redmayne találkoztak a rajongókkal a 9 és 3/4-ik vágánynál

No Comment

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..