Ha popkultúra alakjai szembesülnének az ökológiai katasztrófákkal


A francia Billy Drausin autodidakta módon sajátította el az illusztráció készítés csínyját-bínyját, idén októberben pedig az Inktober kezdeményezés égisze alatt úgy döntött rajzaival a popkultúrát összemossa az emberiség által okozott környezeti katasztrófákkal.

Az Inktober (kb. tinta-október) kezdeményezést még 2009-ben Jake Parker engedte szabadjára. Ennek lényege, hogy a résztvevőknek október minden egyes napján kreálniuk kell egy rajzot, majd annak fotóját valamelyik közösségi felületre feltölteni. A rövid időn belül világméretűvé duzzadó kezdeményezés sikerének egyik titka az, hogy a művekre nézve semmiféle megkötés nincs, csak egy tetszőleges hívószó, ami ráveszi az adott alkotót a rendszeres alkotásra.

Drausin ezt a környezettudatosság fontosságának a hirdetésében találta meg, amit a mesehősök vagy éppen a szuperhősök segítségével igyekszik elérni. Globális felmelegedés, orvvadászat, tengerek szennyezése mind visszaköszönnek az elgondolkodtató rajzain, melyeken Micimackó lassan éhen hal, Arielt az óceánba került le nem bomló műanyag fojtogatja, Bambinak pedig már az anyja elvesztése a legkisebb problémája, hiszen lassan nem marad élőhelye.

Ariel és az óceánok szennyezése

Micimackó és a méhek kipusztulása

Mary Poppins és a szennyezett levegő

Bambi és az erdőírtás

Pocahontas és a folyók szennyezése

Az oroszlánkirály és az orvvadászat

Elza és a globális felmelegedés

Moana és a hetedik kontinens felfedezése

Aquaman és az olajszivárgások

Hófehérke és a peszticidek (növényvédő szerek)

Merida és az erdőirtások

Maugli és a kipusztított fajok

Zöld Lámpás és az űrszemét

Tini Nindzsa Teknőcök és a műanyag hulladékok

Macskarisztokraták és a szemetelés

Marty és Doki a globális felmelegedéstől élhetetlen jövőben

Drausin eddig 16 alkotást tett közzé, de a hónapnak még a fele hátra van, így ha továbbra is követnétek a nemes cél vezérelte alkotásait, akkor a Twitter oldalán megtehetitek, ahová minden nap feltölt egy új rajzot.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nem akármelyik Batmobile bukkant fel a Joker film forgatásán
Következő cikk Mihez kezd a Netflix a Jóbarátok nélkül?