Két királynő – jegyjáték


UIP-Duna Film jóvoltából premier előtt láthatjátok a két Oscar-jelölést is begyűjtő kosztümös életrajzi drámát, a Két királynőt, Margot Robbie és Saoirse Ronan főszereplésével. Ha partnereddel szívesen megnéznéd január 30-án a Skócia trónjáért harcoló királynők történetét, akkor nincs más dolgod, mint felelni az alábbi kérdésünkre. Összesen 5X2 jegyet sorsolunk ki.

Sztori:

Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség.
Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

Játék:

Kommentben írjátok meg nekünk kedvenc történelmi filmetek címét (itt a cikk alatt kommentben)!

Határidő:

január 28. (hétfő), éjfél

A vetítés helyszíne és időpontja:

Cinema City Allee, 3-es terem, január 30. (szerda), 19 óra

A helyfoglalás az érkezés sorrendjében!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Meghalt Tony Mendez, Az Argo-akció című filmet ihlető CIA-ügynök
Következő cikk Undorítónak tartja az anya a kisfia meggyilkolásáról szóló rövidfilm Oscar-jelölését