45 érdekesség a 45 éves Bradley Cooperről


LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 10: Bradley Cooper attends the EE British Academy Film Awards at Royal Albert Hall on February 10, 2019 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)

A ma 45 éves Bradley Cooper 7 Oscar-jelöléssel bír, Az elefántember miatt lett színész, tavaly a Csillag születikkel rendezőként is szépen bemutatkozott. Otthonosan mozog a konyhában, számos nőt megfőzött, noha nem használ dezodort és imád dohányt rágcsálni, még néhány érdekesség, fotó, videó az emlékkönyvéből.1. Teljes neve Bradley Charles Cooper.
2. Első tévés szerepét a Szex és New Yorkban kapta, Carrie Bradshaw egyik futó kalandját alakította. A szerep szerint az egyik jelenetben Bradley-nek sebváltós autót kellett vezetnie, ő azonban úgy vállalta el a munkát, hogy csak automata váltós kocsit vezetett addig, így kénytelen volt beiratkozni egy autósiskolába. (1999).
3. A diplomaosztóját (The New School) kénytelen volt kihagyni, mert éppen a Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron (2001) című filmjét forgatta (ez volt az első nagyjátékfilmje). 
4. Hét alkalommal jelölték Oscar-díjra (főszereplőként, mellékszereplőként, forgatókönyvíróként és producerként is), eddig egyszer sem kapta meg. 
5. Sokáig nem tudta eldönteni, hogy színész vagy szakács legyen.

6. 12 évesen látta először Az elefántembert (1980) a tévében, ez nagy lökést jelentett neki a színészi pálya felé.
7. Magyar Bálint, Hevér Gábor, Rajkai Zoltán (a legtöbb alkalommal), Takátsy Péter, Tokaji Csaba, Czvetkó Sándor, Anger Zsolt, Kálloy Molnár Péter, Viczián Ottó és Hamvas Dániel szinkronizálták eddig.
8. Beceneve Coop.
9. Olasz (anyja leánykori neve Campano) és ír felmenőkkel bír.
10. A Lonely Planet Extreme Treks in a Wild World sorozatának nyolc részen keresztül volt a házigazdája, ezalatt megfordult az Egyesült Államok és Kanada kies tájain, valamint vitorlázott Horvátországban és hegyet mászott a perui Andokban (2000).
11. Az orosz származású Irina Shayk színésznő-modelltől (egy nappal Cooper után ünnepli a születésnapját) született egy lánya 2017-ben, Lea de Seine Shayk Cooper. 12. A színész Jennifer Esposíto férje is volt (2006-2007).
13. 6 hónapig élt Franciaországban.
14. Járt Renée Zellwegerrel is (2010-1011), de a névsor elég impozáns: Zoe Saldana, Jennifer Lopez, Mélanie Laurent, Suki Waterhouse, Olivia Wilde, Denise Richards, Isabella Brewster, Cameron Diaz… 15. Az Inside The Actors Studio több epizódjában is feltűnik a közönség soraiban (1994).
16. Ugyanabba az edzőterembe van bérlete, ahova Ryan Gosling, Jodie Foster, Christopher Mintz-Plasse és Michelle Monaghan is jár.
17. A Toyota Prius és a Vespa robogó mellé beszerzett egy G55 AMG Mercit is, biztos, ami biztos.
18. Karrierje elején a szereplőválogatások során előszeretettel gondoltak rá, mint szépfiúra.
19. Az egyetemi évek alatt leginkább a Morgan’s Hotel bejáratánál lehetett őt látni.
20. Jenkintownban nőtt fel.

21. Az egyetem mellett félállásban egy étteremben dolgozott. 22. Obama lelkes támogatójaként többen kritizálták, amiért elvállalta Chris Kyle szerepét az Amerikai mesterlövészben (2014).
23. Gyakran kérdezik tőle, hogy miért nem jön össze kolléganőjével Jennifer Lawrence-szel (hiszen több filmet is forgattak együtt), amire azt szokta válaszolni, hogy túl fiatal hozzá (Lawrence idén lesz 30).
24. Egészen Ben Affleck kiválasztásáig azt hitte, ő lesz az új Batman (intenzív kampányt folytatott az ügy érdekében). A Zöld Lámpás meghallgatására „Én vagyok Batman” magánszámával köszönt be Christian Bale mimikáját utánozva. 25. Nem tudni, végleg feladta-e már a tervét, miszerint megszerzi a Ph.D. fokozatot angol irodalomból és tanítani fog.
26. Első rendezése rögtön 3 színésznek hozott Oscar jelölést (Lady Gaga, Sam Elliott és saját maga).

27. A Másnaposok első részéért 600 ezer dollárt kapott, a másodikért 5 milliót, a harmadikért pedig 15 milliót. Egy ideje már részesedést is kér filmjei bevételéből.
28. Van egy nővére Holly. 29. 2010-ben Arany Málnát kapott a legrosszabb filmes páros kategóriában Sandra Bullockkal megosztva az Ő a megoldás című filmjükért (Bullock személyesen vette át a díjat, majd másnap az Oscarját is). Cooper utálta a filmet, de a színésznővel a közös munka óta jóban vannak.
30. 2012-ben négy filmben is láthattuk…hallhattuk őt (Lopott szavak, Üss vagy fuss!, Túl a fenyvesen, Napos oldal).

31. 2014-ben Tony-díjra jelölték az Elefántember című Broadway darabban nyújtott alakításáért.
32. 2016-ban a 10 Cloverfield Lane-ben csak a hangját hallhattuk egy cameo erejéig.
33. Azon 10 filmes egyike, akiket 3 egymást követő évben is Oscar-díjra jelöltek (Napos oldal 2013, Amerikai botrány 2014, Amerikai mesterlövész 2015).

34. Eddig 100 millió dollárt keresett a filmjeivel.
35. A szupercsapat (2010) forgatása előtt hónapokkal szigorú diétába kezdett és napi két órát edzett. Az Amerikai mesterlövészhez (2014) még jobban odatette magát és 18 kiló izmot szedett fel.
36. 2011-ben a People magazin megválasztotta az év legszexibb férfijának.
37. Daniel Day-Lewis-t tartja a legjobb színésznek. 38. Nem sokkal születése után koleszteatómás középfülgyulladást diagnosztizáltak nála.
39. Egészen fiatal kora óta főz barátaira, saját bevallása szerint a hűtőben talált bármilyen élelmiszerből tud lasagnét csinálni.
40. 29 éves korában hagyott fel az ivással.
41. Egy ideig úgy tervezte, hogy a katonai iskola után Japánban telepszik le, ahol nindzsaként éli majd életét.
42. Franciául is szívesen ad interjút, a nyelvbe korán beleszeretett, amikor francia filmeket nézett.

43. Nagyon közel állt az édesapjához, aki 2011-ben, 71 évesen hunyt el. Bradley az utolsó pillanatokban is vele volt, a karjaiban ringatta, amikor elment, azóta is apja jegygyűrűjét hordja.44. Szereti a focit, a golfot és a szendvicset. Szeret továbbá dohányt és fogpiszkálót rágcsálni.
45. Nem használ dezodort.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 50 híres film izgalmas forgatási fotói
Következő cikk A hét röhögései (314.)