Kopaszon is szépek? Színésznők, akik eldobták a hajukat egy szerepért


Mindig nagy megrökönyödést vált ki, ha egy vonzó színésznő egy szerep kedvéért vagy csak úgy megválik hajkoronájától. Az alanyoknál ilyenkor persze rohamsebességgel előkerülnek a kalapok, napszemüvegek, egy kommandós egység elismerését kiváltó ügyességgel rejtőzködnek. Ez is csak a műsor része, mert a készülő mozinak/sorozatnak ez jókora ingyen reklámot jelent. Összegyűjtöttük az elmúlt évtizedek emlékezetesebb kurtításait.

Persis Khambatta indiai modell/színésznő volt az egyik első emlékezetes hajvesztő. Ilia szerepéért vállalta be az 1979-es Star Trek: Űrszekerek mozifilben.

A 2016-ban még 12 éves Millie Bobby Brown berobbant Eleven szerepében, és lett a Stranger Things sorozat üdvöskéje. Egyszerű frizurájával divatot teremtett és nem csak Halloweenkor.


Kristen Stewart is gondolt egy merészet az Árok filmje miatt.
A Valerian üdvöskéje, Cara Delevingne a Life in a Year romantikus drámáért.
Joey King A tett című sorozatban mutatta meg, hogy nem a hajában van a tehetsége, majdnem össze is jött érte a Golden Globe.

Kate Hudson a Sia által írt és rendezett Music című musicalért dobta el a haját.
Ez az áldozathozatal nem csupán a közelmúltra tekint vissza (Maria Falconetti Szent Johanna – Jeanne D’Arc (1928).

 vagy Maggie McOmie a THX-1138-ban többedmagával.

 Az is emlékezetes volt, mikor Charlize Theron a Mad Max: A harag útja miatt kapott nyári frizurát.

David Fincher a A végső megoldás:  Halál (Alien 3. – 1992) sokadik rendezőjeként tett egy bátor javaslatot, amire Sigourney Weaver szó nélkül rábólintott.

Demi Moore golyófejéről maradt emlékezetes az amúgy felejthető G.I.Jane (1997) mozi, amit Ridley Scott sem emleget hivatkozási alapként.

Az akkor még viszonylag ismeretlen Angelina Jolie a Kifutó a semmibe (Gia – 1998) címszerepéért barátkozott a nullásgéppel. Kevés kép található a neten, viszont egy remek Rolling Stones klip emléket állít vadóc korszakának.

Franka Potente a Lé meg a Lola pumukli sörényét váltotta kényelmesebb viseletre egykoron, de Matt Damon is vágta neki A Bourne-rejtélyben.

Az örök kaméleon Cate Blanchett  A gyilkosok is a mennyországba mennek (Heaven – 2002) drámai jelenetében  Giovanni Ribisivel az oldalán csücsült a borbélyszékbe.

Samantha Morton (Különvélemény – 2002) emlékezetes alakítást nyújtott Spielberg látomásában, ezen dobott a fizimiskája is. 2019-ben a The Walking Dead sorozatért újra beáldozta loknijait.

Natalie Portman (V mint vérbosszú – 2005) a Star Wars III. Cannes-i premierjén debütált buksijával. Nőiességéből mit sem veszített ezzel.

A pöttöm (1.55 m), ámde annál tehetségesebb Ellen Page, a Cukorfalat után, de még az Oscar-jelölése (Juno – 2007) előtt szerepelt a Szócsövek (Mouth to mouth – 2005) címen futó drámában. Megtekintve, bátran kijelenthetjük, nem érdemelt ekkora áldozatot.Noemie Lenoir le sem tagadhatná modell múltját. A Csúcsformában 3.-ban kulcsfontosságú információt rejtett fénylő buksija.

A magából azóta teljesen kiforduló Bai Ling az Anna és a király (Anna and the King – 1999)  fontos mellékszerepéért igazíttatott.Mena Suvari sokáig az Amerikai szépség volt, ám az utolsó pite filmben már borzasztóan nézett ki. 2008-ben egy Hemingway adaptációban (Édenkert – 2008) domborított, talán az ultrarövid sérójától várta az áttörést, ennek dacára az elmaradt.

Toni Collete elég karakteres arcvonásai dacára is többször feláldozta a hajkoronáját a színészet oltárán. 1999-ben a 8 és 1/2-ben Peter Greenaway mozijában vagy a Máris hiányzolban (2015).A Kocka (Cube -1997) óta szinte semmi érdemlegeset nem rendező Vincenzo Natali, nem keveset kívánt Delphine Chanéac francia színésznőtől.  A haloványra sikeredett Hibrid (Splice – 2009) bizony egyetlen hajszál elvesztését sem indokolta.

A Nyomorultak musicalváltozatában Anne Hathaway is szembetalálkozott az ollóval, járt érte az Oscar.

Cynthia Nixon a Szex és New York vöröskéje rákos professzornőt alakított egy színházi darabban (Wit), ehhez szükségeltetett a drasztikus külső.

Korábban Emma Thompson  szintén játszott a Vit HBO által gyártott tévéverziójában.

Robin Tunney A zenebirodalom visszavág (Empire Records -1995) névre hallgató tini limonádéban próbált beletanulni egy számára idegen szakmába.

Karen Gillan 2014-ben tette meg azt, ami Nebula szerepéhez kellett A galaxis őrzőiben. Nála is kifizetődött, mert hamarosan már trilógia lesz és vendégeskedett is a két Bosszúállók moziban is.

A közelmúltban Evangeline Lilly (Lost-Eltűntek, A hobbit-mozik, A Hangya) saját kezűleg kurtított, itt még nem egyértelmű, hogy szimplán csak hangulati tényező indokolta vagy készülő mozijához igazította fürtjeit.

Végére egy kakukktojás! Cameron Diaz eképp reprodukálta a Csúcsfejek egyik szereplőjét. A nővérem húga (My Sister’s Keeper-2009) könnytermelő családi moziban elvileg megválik féltett hajától, azonban ennyit neki nem ért az egész, így inkább bízott a sminkesekben, “hihető” lett.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Coffee és Kareem - kritika
Következő cikk Jakcie Chan és a legvalószínűtlenebb fegyverek a moziban

3 hozzászólás

 1. Avatar
  Bernadett Tarnóczai
  2012. július 10. kedd

  Sigourney magasan viszi a pálmát!:D

 2. Avatar
  Bernadett Tarnóczai
  2012. július 10. kedd

  Sigourney magasan viszi a pálmát!:D

 3. Avatar
  2012. július 10. kedd

  Nálam még mindig Natalie az élen… hiába madárcsontú.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..