Kung Fu Panda 3


Kung Fu Panda 3 kKung Fu Panda 3, rendező: Alessandro Calroni, Jennifer Yuh, szereplők: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen, amerikai-kínai családi animációs film, 95 perc, 2016. (6)

Bocs kor

Po kalandjai öt év után folytatódnak. A bátor Sárkányharcos végre találkozhat az övéivel, miközben egy minden eddiginél gonoszabb teremtmény ellen kell megküzdenie.

Kung fu Panda 3A harmadik rész pontosan ott folytatódik, ahol a másodiknak vége lett, ezt nem a kitűnő memóriám mondatja velem, hanem az, hogy nemrég megnéztem mindhármat. Ennek köszönhetően összehasonlítási alapom is van és örömmel jelenthetem, nem fulladt ki a történet. Egy nap Mr. Ping éttermében megjelenik Li, aki a pandák titokzatos és távoli élőhelyére invitálja fiát. Az Őrjöngő Ötös két, viszontagságokkal és küzdelmekkel teli rész után ma már kevésbé kételkedik Po képességeiben, de azt még ők is nehezen tudják elképzelni, hogy mesterükként tekintsenek rá. A dolgot nem könnyíti meg, hogy Po sem hisz magában. Pedig sorsa elkerülhetetlen és egyébként sem ártana, ha végre összeszedné magát, mert a többi mester chi erejét begyűjtve a rettenetes harcos, Kai tér vissza a szellemvilágból és készül rárontani a világra. A végső ütközet színtere pedig nem más, mint Po szülőhelye, akinek ezért az összes pandát fel kell készítenie. A békés, elkényelmesedett, túlsúlyos és mindig vidám társaság edzése igazi mesternek való feladat.
Továbbra is van csetlés-botlás, Po mindig úgy nő fel a feladathoz, hogy közben a közönség jól szórakozik. A cukiságmérő mutatója a sok kis panda láttán kis híján kiakad. A hős identitáskeresése, a szellemvilág bemutatása, a spirituális utazás, a chi felfedezése, a filmes utalások inkább az idősebbeket szólítják meg. Az arányokat sikerült eltalálni, akcióból és poénokból is akad bőven. A kínai kultúra és harcművészet felfedezése során újabb és újabb területekre jutunk el, a karakterek kidolgozottak, talán Kai lett egy kissé súlytalan a korábbiakhoz képest, pedig pont fordítva kéne lennie. Van tanulság, cselekmény, mondanivaló, ahogy az egy családi mozinál ma már elvárható.
Ahhoz képest, hogy a DreamWorks animációs részlege eredetileg az élőszereplős filmek kiszolgálására jött létre, a Disney sikereit megirigyelve elég hamar elkapta a fonalat és folyamatosan ontja magából a jobbnál jobb rajzfilmeket. A frissesség és eredetiség a folytatások esetében is megmarad, bizonyítva, hogy a bőrlehúzást is lehet elegánsan és professzionális módon csinálni. Az első rész sikere utáni lelkesedésben öt-hat részes elképzelésekről nyilatkoztak az alkotók. Jelenleg a harmadiknál tartunk és bár a múlt vonatkozásában kaptunk egy lezárást, ha előre tekintünk, némi kreativitással van még hova folytatni Po történetét. A magam részéről nem féltem a stúdiót.

10_7

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Friss Hús 4.0 Nemzetközi Rövidfilmfesztivál március 30-április 3.
Következő cikk Ismert filmekben repülőre szállnak, lezuhannak és landolnak

1 Comment

  1. 2016. március 19. szombat

    […] Teljes cikk olvasása az HETEDIKSOR.hu-n… […]