Ne csak nézzünk, lássunk is filmeket!


Ahogyan az öreg Szamba Ottó összegezte keserűen fiának: „Mit csináljunk, ha erre van igény?!”

clintdogBoldog lennék, ha Megint 17 lehetnék, és Hannah Montanába lennék szerelmes, de az érettebb nemzedéket sarkallnám egy-két érdemesebb darab megtekintésére. Nem meglepő, csak szomorú, hogy a Spancserekre kétszer annyian voltak kíváncsiak, mint Eastwood vászonról való leköszönésére. Ha azzal magyaráznák, hogy csupán nevetni szerettek volna, akkor miért nem adtak esélyt az Isten hozott az isten háta mögött francia kasszasikernek?

Rövid lista a nem pénztárcagyilkos mozikról:

A pankrátor – Micky Rourke belátja, hogy tett róla, hogy idáig jutott. Soha nem volt ilyen jó, ennyire önmaga! Kiérdemelte a figyelmet.

A felolvasó – Kate Winslet lassan Meryl Streephez hasonló állandó, David Kross személyében pedig egy ifjú titán feltűnése. Megrázó romantikus dráma arról, hogy a szerelem választ minket.

Oly sokáig szerettelek – Kristin Scott Thomas élete legjobb alakítása a Családi kör egészestés változatában.

Gran Torino – Eastwood szívvel teli, őszinte ember és a filmjei is ilyenek. Köszönjük, hogy ilyen aktív nyugdíjas!

Isten hozott az isten háta mögött – Remek komédia hétköznapi emberekről, hétköznapi életéről, ahogy csak a franciák tudják. Ez most a nemesebbik fajtából!

A dolgok állása – Oknyomozó újságírósdi, azoknak, akik szerették az Elnök embereit vagy a Lapzártát! Ritkán kapunk ebből a műfajból, ezért is ajánljuk ezt a korrektdarabot (Russell Crowe és Robin Wright Penn üde színfoltok).

Intim fejlövés – Nem pusztán azért, hogy legyen egy magyar. A téma frissessége miatt is megér egy lövést.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Vicky Cristina Barcelona - kritika
Következő cikk Intim fejlövés - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .