Impresszum


A hetedik sor közepe tagjai:

TÁRSALAPÍTÓ/ FŐSZERKESZTŐ:

 Csizmazia “Cheese” Gábor 

Kis híján moziban születtem, választott nevelőapáim: Chaplin és Woody Allen. A Cinema Paradisót látva rendező akartam lenni, ám a Filmművészetin csak a harmadik körig jutottam. Végül Pécsen markoltam fel a diplomám 1999-ben, mely tartalmazza a példásan elvégzett vizuális szakot. A VOX Mozimagazinnál indult a zsurnalisztáskodás a Titanic premierjekor. Majd öt évig eveztem Zsoltival, aztán az Odeon Art Video égisze alatt tékáztam közel egy évtizedig. Mellette ELLE, FHM és néhány csődbe ment újság, átmeneti esztétáskodás a tévében. Az élet iratott három könyvet (SohaMindigSoha, 69 talpon álló koktél), A hetedik sor közepe keresztapja lett az oldalnak. Létezett egy rapegyüttesünk, íródtak dalszövegek Megasztárnak és gyerekdarabokba. Ünnepnapokon még fenéken billentem az irodalmat, és ha van ötlet, s hozzá egy fazék víz, akkor lelkesen forgatunk. Nyertünk az ASVA pályázatán, csupán a díjat nem adták át, a Lüktet a városért viszont már pénz is járt! 2018-ban szinte baráti összefogásból leforgattuk a Volt egyszer egy tékát, ami egyben tisztelgés egykori munkahelyünk, a 22 évig működő Corvin téka és a VHS-korszak előtt.

TÁRSALAPÍTÓ:

Hanula Zsolt Hanula Zsolt Péter (egykori)

2005-ben diplomáztam a SzTE kommunikáció szakán, a diplomamunkámat a Mátrix irodalmi-filozófiai stb. utalásrendszeréből írtam. 12 éven át írtam a VOX Mozimagazinba, 2006 óta elsősorban a port.hu-n publikálok filmkritikákat, szerkesztője vagyok a Kikötő Online filmrovatának, illetve ugyanott egy szépirodalmi rovatot is viszek, saját novellákkal. Időközben toltam a szekeret pár focis- meg férfimagazin, illetve egyéb filmes lap berkein belül is rövidebb-hosszabb ideig. Néhány évig dolgoztam a Budapest Filmnél, kipróbáltuk mi is az az online filmforgalmazás, sok tanulsággal. A Magyarhangyával is volt pár sikeres banzájunk, mármint nem berúgás, hanem filmklub. Mióta Cheese nyert egy kamerát, forgatni is szeretünk, matatok is egy-két forgatókönyvvel. Novelláim jelentek meg a Prae és Korunk c. irodalmi folyóiratokban, első kötetemet (A fiúk nem sírnak) 2013ra várjuk annak eredményeként, hogy a Fiatal Írók Szövetségénél megnyertem egy kéziratpályázatot. UPDATE: azóta megjelent: fb.com/HZSPboyz. UPDATE 2: azóta én már nem dolgozom itt.

SORTÁRSAK:

 Bakay Botond

Autósport, snooker és persze filmes élő lexikon; szófosó, szarkasztikus félőrült. Ha a zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el egymástól, akkor a Botondot és a bolondot is…

BÁCSI KINGA

Filmrajongó 1998 óta. A soha el nem apadó mit-nézzek-meg filmes listák koronázatlan királynője. Valószínűleg az egyik legrosszabb kritikus, hiszen lehet a film szomorú vagy vidám, művész vagy blockbuster, én úgy is szeretni fogom.

BRUZSA “BAB” GÁBOR

A Volt egyszer egy téka vágója és vizuális varázslója, filmes mashupok mesteri kivitelezője igazi csapatjátékos.

Cseh Norbert

Cseh Norbert, aki nem Sean Penn.

 Hujbi

Alapvetően jó fej vagyok. Én csak a filmeket kritizálom. A filmesek a valóságot.

Király Eszter

Szerkesztő, újságíró, hivatásos ésatöbbi. Szívében csak mozgóképet őriz, igyekszik az életnek a rendezői változatát élni és vágatlanul szeretni.

Köller Kristóf

2010-ben, középiskolásként megnyertem az “Üzenem a hazának, mert felnevelt…” írói pályázatot. 2016-ban a Metropolitan egyetemen abszolváltam integrált média szakirányon, újságíróként. Első cikkeim az egyetemi újságban jelentek meg, filmes témakörben 6 éve írok cikkeket. Ezt követően többek között megjártam a Gépnarancsot, a Filmtrailert, a Premier MoziMagazint, a Cinestart, a TheScreent, a FilmMagazint, majd beültem a hetedik sorba, azóta is itt találtok meg. Kedvenc filmjeim a 89-es Batman, az Egy asszony illata és a Szenvedélyek viharában. Ha éppen nem egy újabb alkotást kritizálok, akkor terrarisztikával foglalkozom, és megmutatom, hogyan neveld a sárkányodat, például a Terra-Gekkó magazin vendégírójaként.

 Lajtos “Moe” Mónika

Néha nem tudom eldönteni, hogy alapból vicces vagyok-e vagy csak túl sok filmes idézetet ismerek. Ez a szöveg is egy Futurama-s mémből van.

NÉMETH KORNÉL

Főállású kultursznob, amúgy gimnáziumi tanuló. Én írom az ötven olvasásos cikkeket a szovjet némafilmekről.

 

POLGÁR ANDRÁS

2010 óta videók, interjúk és a Volt egyszer egy téka doku operatőre/vágója, mindig lehet rá számítani, és jó is ha ott van, mikor Lüktet a város.

 Steve O

Én vagyok az, akit soha nem látsz szinkronos vetítésen, és szintén én vagyok az, aki ezen az oldalon régebbi filmekről hajlamos hosszas elemzésekbe bonyolódni.

 Sturbán László

Hamarabb tanultam meg, ki az a Denzel Washington vagy Bruce Willis, mint leírni a saját nevemet, szóval a filmek iránti szeretetem már egész korán legyőzhetetlen volt. Jó pár év tanulással, és sok-sok mozival később szerencsémre én is beülhettem a sorba, hogy arról írhassak, amit szeretek: filmek, sorozatok, színészek minden mennyiségben.

 Szellák “AVOROS” Ágnes

Sorozatmániás. Imádom a filmes jelenteket az életben és a valóságot a filmekben. Sokat sírok, hangosan nevetek és vörös a hajam, innen tudod, hogy én ülök előtted a moziban.

 Tímár Ágnes

A Hetediksorra ír, a Klubrádióban beszél, és a nappalijában olvasgat. A Varrásszabadság blog tulajdonosa.

 Vermes Eszter-Virág

Megszállott vagyok a filmekkel kapcsolatban; naponta megnézek valamit, még akkor is, ha már rég aludnom kéne. Ha egy film vagy sorozat nagyon megtetszik, akár többször is lejátszom egymás után. Szeretek olyan művek után kutatni, amiket nem mutatnak be itthon, és időnként nagyon beleszeretek egy-egy színészbe vagy színésznőbe: olyankor az összes addigi filmjét végigdarálom.

KAPCSOLAT:

e-mail: info@hetediksor.hu