Impresszum


A hetedik sor közepe tagjai:

TÁRSALAPÍTÓ/ FŐSZERKESZTŐ:

cheese CSIZMAZIA “CHEESE” GÁBOR

Kis híján moziban születtem, választott nevelőapáim: Chaplin és Woody Allen. A Cinema Paradisót látva rendező akartam lenni, ám a Filmművészetin csak a harmadik körig jutottam. Végül Pécsen markoltam fel a diplomám 1999-ben, mely tartalmazza a példásan elvégzett vizuális szakot. A VOX Mozimagazinnál indult a zsurnalisztáskodás a Titanic premierjekor. Majd öt évig eveztem Zsoltival, aztán az Odeon Art Video égisze alatt tékáztam közel egy évtizedig. Mellette ELLE, FHM és néhány csődbe ment újság, átmeneti esztétáskodás a tévében. Az élet iratott három könyvet (SohaMindigSoha, 69 talpon álló koktél), A hetedik sor közepe keresztapja lett az oldalnak. Létezett egy rapegyüttesünk, íródtak dalszövegek Megasztárnak és gyerekdarabokba. Ünnepnapokon még fenéken billentem az irodalmat, és ha van ötlet, s hozzá egy fazék víz, akkor lelkesen forgatunk. Nyertünk az ASVA pályázatán, csupán a díjat nem adták át, a Lüktet a városért viszont már pénz is járt! 2018-ban szinte baráti összefogásból leforgattuk a Volt egyszer egy tékát, ami egyben tisztelgés egykori munkahelyünk, a 22 évig működő Corvin téka és a VHS-korszak előtt.

TÁRSALAPÍTÓ:

Hanula Zsolt HANULA ZSOLT PÉTER (egykori)

2005-ben diplomáztam a SzTE kommunikáció szakán, a diplomamunkámat a Mátrix irodalmi-filozófiai stb. utalásrendszeréből írtam. 12 éven át írtam a VOX Mozimagazinba, 2006 óta elsősorban a port.hu-n publikálok filmkritikákat, szerkesztője vagyok a Kikötő Online filmrovatának, illetve ugyanott egy szépirodalmi rovatot is viszek, saját novellákkal. Időközben toltam a szekeret pár focis- meg férfimagazin, illetve egyéb filmes lap berkein belül is rövidebb-hosszabb ideig. Néhány évig dolgoztam a Budapest Filmnél, kipróbáltuk mi is az az online filmforgalmazás, sok tanulsággal. A Magyarhangyával is volt pár sikeres banzájunk, mármint nem berúgás, hanem filmklub. Mióta Cheese nyert egy kamerát, forgatni is szeretünk, matatok is egy-két forgatókönyvvel. Novelláim jelentek meg a Prae és Korunk c. irodalmi folyóiratokban, első kötetemet (A fiúk nem sírnak) 2013ra várjuk annak eredményeként, hogy a Fiatal Írók Szövetségénél megnyertem egy kéziratpályázatot. UPDATE: azóta megjelent: fb.com/HZSPboyz. UPDATE 2: azóta én már nem dolgozom itt.

SORTÁRSAK:

1936228 1057592404293170 7385836219788154689 n BAKAY BOTOND

Autósport, snooker és persze filmes élő lexikon; szófosó, szarkasztikus félőrült. Ha a zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el egymástól, akkor a Botondot és a bolondot is…

kingaBÁCSI KINGA

Filmrajongó 1998 óta. A soha el nem apadó mit-nézzek-meg filmes listák koronázatlan királynője. Valószínűleg az egyik legrosszabb kritikus, hiszen lehet a film szomorú vagy vidám, művész vagy blockbuster, én úgy is szeretni fogom.

bruzsaBRUZSA “BAB” GÁBOR

A Volt egyszer egy téka vágója és vizuális varázslója, filmes mashupok mesteri kivitelezője igazi csapatjátékos.

batman HUJBI

Alapvetően jó fej vagyok. Én csak a filmeket kritizálom. A filmesek a valóságot.

kiralyesztiKIRÁLY ESZTER

Szerkesztő, újságíró, hivatásos ésatöbbi. Szívében csak mozgóképet őriz, igyekszik az életnek a rendezői változatát élni és vágatlanul szeretni.

15665503 1713242108701699 6888949673553163366 n LAJTOS “MOE” MÓNIKA

Néha nem tudom eldönteni, hogy alapból vicces vagyok-e vagy csak túl sok filmes idézetet ismerek. Ez a szöveg is egy Futurama-s mémből van.

nemeth kornelNÉMETH KORNÉL

Főállású kultursznob, amúgy gimnáziumi tanuló. Én írom az ötven olvasásos cikkeket a szovjet némafilmekről.

polgar andrasPOLGÁR ANDRÁS

2010 óta videók, interjúk és a Volt egyszer egy téka doku operatőre/vágója, mindig lehet rá számítani, és jó is ha ott van, mikor Lüktet a város.

orsiSCHWARTZ “OSHE” ORSI

Úgy lépek a moziba, mint más a templomba. Az irodalomban az oroszokra, a filmekben a britekre húzom az x-et. Kedvenc filmes idézetem valószínűleg vendéglátós múltam generálta: “Még egy vendég és magamra nyitom a gázt!”

steve STEVE O

Én vagyok az, akit soha nem látsz szinkronos vetítésen, és szintén én vagyok az, aki ezen az oldalon régebbi filmekről hajlamos hosszas elemzésekbe bonyolódni.

20614542 1799104166772307 1092082264 n STURBÁN LÁSZLÓ

Hamarabb tanultam meg, ki az a Denzel Washington vagy Bruce Willis, mint leírni a saját nevemet, szóval a filmek iránti szeretetem már egész korán legyőzhetetlen volt. Jó pár év tanulással, és sok-sok mozival később szerencsémre én is beülhettem a sorba, hogy arról írhassak, amit szeretek: filmek, sorozatok, színészek minden mennyiségben.

vörös 1 SZELLÁK “AVOROS” ÁGNES

Sorozatmániás. Imádom a filmes jelenteket az életben és a valóságot a filmekben. Sokat sírok, hangosan nevetek és vörös a hajam, innen tudod, hogy én ülök előtted a moziban.

agi TIMÁR ÁGNES

A Hetediksorra ír, a Klubrádióban beszél, és a nappalijában olvasgat. A Varrásszabadság blog tulajdonosa.

KAPCSOLAT:

e-mail: [email protected]hetediksor.hu