Rorschach-teszt, avagy mi van a képen?


Amikor csak úgy kutyafuttában nézzük át a tékák polcait, az aktuális DVD-megjelenések után kutatva, bizony könnyen lemaradhatunk a részletekben rejlő finom megoldásokról. Pedig ha közelebbről megvizsgáljuk Nicolas Cage vagy Chan-wook Park új filmjének borítóját, csuda dolgokat fedezhetünk ám fel. Lássuk, mely DVD-k cseles megoldásai felett siklott el a figyelmünk!

veszelyesbangkokVeszélyes Bangkok
(Bangkok Dangerous)

Mi ez? A bérgyilkos Nicolas Cage beleszeret egy süket bangkoki lányba, aki remélhetőleg nem részesíti majd fojtogatós szexben, és hagyja ott a hulláját egy hotelszobában véletlen öngyilkosságnak álcázva az esetet.

Mi van a képen? Először is finoman felhívnánk a figyelmet arra, hogy legalább is kétséges, mit is markol  a plakáton Nicolas. Nyilván valaha egy fegyver volt a kezében, ami viszont a retusálás áldozatául esett, így viszont görcsbe rándult ujjai leginkább a harmincas évek antiszemita plakátjait idézik, ahogy ráteszi a mancsát az uzsorakamatra. Továbbmegyünk: akkor se jártunk volna jobban, ha a pisztoly marad a helyén, mert akkor meg a másik keze miért nyúl a kabát alá? Nyilván a hátát vakarja a golyózáporban.

ejszakahangjai280 jAz éjszaka hangjai
(The Night Listener)

Mi ez? Thriller Robin Williams és Toni Collette főszereplésével, amiben Macaulay Culkin egyik kistestvére (azóta már nem annyira kicsi) is szerepel. Nem mai darab, de most vettük észre.

Mi van a képen?Anyjuk, nézz má’, egy víztározó van a borítón, hát akkor ez csak jó film lehet…!” Ha a felkiáltás mégsem tűnne életszerűnek, akkor viszont meg kellene fejtenünk, hogy egy olyan filmet, aminek két húzóneve (ill. arca!) is van, miért ezzel az észak-koreai atomkísérleteket megidéző kompozícióval próbáltak eladni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy találkoztunk már a DVD-vel egy sötétkék-fekete árnyalatú változatban is, ahol viszont tényleg Robin Williams látható, feltételezzük, hogy amit itt balra láttok, az volt előbb.

ejfelietetesÉjféli etetés
(The Midnight Meat Train)

Mi ez? Rögtön DVD-n landolt thriller, amiben Vinnie Jones hentesbárddal simítja el a konfliktusokat.

Mi van a képen? 3-as metró a Fradi-Újpest után…

csillogasCsillogás

Mi ez? Fliegauf Benedek filmje.

Mi van a képen? Ebben az esetben nem is az a lényeg, hogy mi az, amit látunk. Különösebb bajunk nincs is ezzel a borítóval, többnyire értjük, néha még szeretjük is a minimalizmust. Ami miatt a Csillogás DVD mégis bekerült az összeállításunkba, hogy a kiadvány hátoldalán az alábbi mondatra lehetünk figyelmesek: “A borítót Fliegauf Benedek képe alapján Fliegauf Benedek tervezte.” Puff, bazmeg! Így azért mindjárt más a leányzó fekvése! Én kérek elnézést…

i am aCyborg vagyok, amúgy minden oké

Mi ez? Az Oldboy rendezőjének, Chan-wook Park-nak erőszakmentes, viszont érthetelen filmje a zártosztály romantikájáról.

Mi van a képen? Egyértelmű: koreai ápoltak amatőr társulata előadja a Star Wars híres szeméttárolóban ragadós – falösszepréselős jelenetét. Mint a képen az jól látható, Han Solo és Leila hercegnő lélekben már réges régen egymásra találtak, noha ezt az elmúlt percekben még maguk előtt is tagadták. A halál torkában azonban már nincs miért elfojtani érzelmeiket.

Thx Skipnek!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Brüno - kritika
Következő cikk Közellenségek - kritika

1 Comment

  1. zoltanek
    2009. július 14. kedd

    Fliegaufnak Kossuth-díjat ezért a képért. A helyében én is büszke lennék rá, mivel karrierje csúcspontjáról van szó. Mégegyszer gratulálok Fliegauf “kevesek értik meg a filmjeimet” Benedeknek!

    Amúgy a Na végre, itt a nyár! mozis plakátja az egyik legdilettánsabb, amit valaha láttam. A bal oldali két csajnak pl. hiányzik az “alja”. Meg amúgy is : rettenetesen vannak összemontírozva.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .