Zöld Darázs – kritika


zold darazsZöld Darázs (The Green Hornet), rendezte: Michel Gondry, szereplők: Seth Rogen, Evan Goldberg, Jay chou, Cameron diaz, Christoph Waltz, amerikai akció-vígjáték, 119 perc, 2011 (12)

Egy makulátlan elme halovány ragyogása

Éppen hogy átbotlottunk az újév küszöbén, máris bedöngicsélt az első szuperhősfilm. A Zöld Darázs egyike a legidősebb maszkos törvényen kívülieknek, kezdetben a rádió recsegte hőstetteit, később beköltözött a televízióba, majd képregény oldalain is üldözte a bűnt. 2011-ben mozifilmként próbál új közönséget szaporítani. Közel hetven esztendeje már debütált a vásznon, ám azok az egész estés változatok csupán a legyártott tévés epizódokból lettek összebarkácsolva.zold darazs 1James Reid sajtómágnás váratlan halálát követően, lébec fiacskája Britt (Seth Rogen) heccből kezd el igazságosztóként tetszelegni a kávéjáért felelős alkalmazottal. Első akciójuk sikerétől megrészegülvén a nyomtatott sajtóban gerjesztik tovább hírnevüket. Az egy rendes balhorogra képtelen playboy oldalán eszes-ügyes hű társával, Katoval (Jay Chou kifejezetten jó választás) addig szorgoskodik, míg sikerül felbosszantani az alvilág helyi atyaúristenét Chudnofsky-t (Christoph Waltz soványka karakteréből kipréseli a maximumot).waltz

Az olcsóbb produkciókhoz szokott Kevin Smith sokáig dédelgette az ötletet, maszatolt a forgatókönyvvel, végül megijedve a tetemes költségvetéstől, passzolta a lehetőséget. Seth Rogen ellenben ott ragadt a produkciónál. A Felkoppintva óta igen népszerű, hízásra hajlamos aktuál-lúzer, hamburger adagját csökkentve koplalt a címszerepért (jókora a kontraszt, ha azt vesszük, hogy a kezdeti stádiumban George Clooney neve is felmerült).

A zseniként többszörösen bizonyító Michel Gondry korántsem a popcorn mozik felszentelt pápájaként csüccsent a rendezői székbe. Koponyája kifogyhatatlan bűvészcilinderként ontotta a varázslatos trükköket. Ez idáig briliáns ötleteket tálalt fillérekből, ezzel szemben most milliókért kapunk csipetnyi Gondry-t. Legnehezebb direktori feladataként próbálta megtalálni azokat a réseket, ahol becsempészhetné tehetségét, azonban ehhez 108 perc kevésnek bizonyult. A Vasembert vállán vivő humor többnyire meglehetősen erőltetett, a dekorbabáért folyó rivalizálás lényegtelen, az akciójelenetek ritmustalanok, ja és ezt a 3D-s hülyítést tessék gyorsan a poszterről lekaparni! Ezzel a fullánkkal valószínű csak egyszer csíptek, de az fájt.55

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Eredeté az Oscar
Következő cikk Amit tudni akartál Woodyról, csak nem volt alkalmad megkérdezni...

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .