Wild Wild Wes


Sikoly 4.

Csörög a telefon, szakállas ember felveszi, beleszól, halló, itt Wes Craven. Mi, hogy melyik a kedvenc szkeri múvim? Melyik, melyik – hát az összes, amit én csináltam. Az még erotika volt, ami ma van, a Fűrész meg a többi szar csak pornó, ócska darabolás beteg barmoknak. Te szeretted? Akkor te is beteg barom vagy. És fogadjunk, hogy kiskorú. 71 éves vagyok, én már csak tudom, torzítón keresztül is felismerem, ha valaki mutál. Láttam már mindent, karón varjút, fulladozó Johnny Deppet, kibelezett kölkökből és a hozzájuk tartozó felnőttekből egész kisvárosnyit, engem már nem lehet meglepni. Jönnél kinyírni? Gyere, teszek rád magasról, mondom, az összes trükköt ismerem. Ébren különbet rémálmodok, mint te csicsikálás közben, miután jól bezabáltál vacsorára. Ne ordibálj, hallok én rendesen.

Egyébként honnan tudod a számom? Na mindegy, legalább az okos telefonodat tudod használni. Mi, hogy én megutáltam a tiniket? Ezt honnan vetted? A Sikoly 4-ből, aha. Hát, lehet. Jogom van hozzá. Miért, miért, mert idióták vagytok, azért. Freddy Krueger megvan? Na, amikor azokat a mozikat csináltam, még simán állt a dolog, hogy a szülők bűneiért fizettek, de ha összefogtok, felül tudjátok írni az átkos örökséget. De ma már nem ez van. Betegek vagytok: bámuljátok a képernyőt, aztán bekattantok és egymást szaggatjátok cafatokra az ebédszünetben. A Rodriguezt meg a többi álművészt hájpoljátok, már nem elég, ha benne vagytok a horrorban, már ti is akarjátok forgatni. Bármelyik elmeroggyantnak lehet HD-kamerája, azt nyomtok fel a jutyubra, amit akartok, fogalmatok sincs, mi az a suspense. Hollywood meg nyalja a seggeteket, minél butább és bestiálisabb a mozi, annál jobb.  Blogoltok, twittereztek, lájkoltok, böktök – hát most én böktelek meg titeket egy kicsikét. Demagóg vagyok? Pereljetek be!

Sikoly%204%20k%C3%A9p1

Igen, a Sikoly 4, remake. Újraforgattam saját magamat, mint ahogy ezt a kamerába is mondatom párszor a szereplőkkel, ha nem vetted volna észre. Vicces volt? Annak is szántam. Nem lepődtél meg, amikor kiderült, ki a gyilkos? Teszek rá, egyébként nem is ez volt a cél. Nem vagyok jókedvű, de annak azért örülök, hogy kiadhattam a keserűséget: vérszomjasan, koszosan, cinikusan, szép nagy zárójelbe pakolva mindent, amit szeretek, vagy szerettem. Ez lett a legjobb az első rész óta? Örülök, hogy ezt mondod, ezek szerint még fel tudod fogni, ha egy horrornak van agya. Még az is lehet, hogy folytatom a sorozatot. Micsoda, hogy ki se nézted belőlem ezt a frissességet, mert egy vén farok vagyok? Majd akkor beszélj kisöreg, ha legközelebb nem felejted bekapcsolva a számkijelződet. Halló, halló? Hallóóóó? Lerakta. Na mindegy, úgyis ismerem a nagyapját, együtt jártunk óvodába. Szólok neki, hogy adjon a kretén unokájának egy maflást. És mondja hozzá, hogy Wes Craven küldte.

Ezt a dalt is Wes Craven küldi. Mert egy ilyen hívással is lehet ölni. Közben pedig gondolkodjunk el azon, hogy mi lehet Koós János kedvenc horrorfilmje.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hobbit forgatásának első napja
Következő cikk A gyerekek jól vannak

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .