Láttad a Prometheust? Válaszolj! SPOILER!


Kérdések azoknak, akik nem aludtak a Prometheus megtekintése óta!

prometh2

Ki volt a film elején az a fürdőköpenyes Darnyi Tamás-szerű druida, és mit keresett ott?

Mit ivott meg és mi történt utána?

Miért kellett meghalnia?

Miért a vízben hullott szét a teremtő, hiszen mi nem ott élünk (ez inkább kiba/%*ás)?

prometheus ridleyMiért repkedett felette végig az űrhajó és ha már ott volt, akkor miért nem patkó alakja volt?

Hol volt történés idején a többi élőlény a Földről (halak, rovarok stb.) és a Föld miért úgy nézett ki, mint most (kontinensek)?

Ha a DNS-ük megegyezik a miénkkel, akkor ki teremtette meg a hüllőket, a madarakat vagy éppen az emberszabásúakat (a cserepes muskátliról és a náthabacilusról nem is beszélve)?

Mindennek tetejébe, ha teljesen megegyezik a DNS-ünk a teremtőkével, akkor mi miért nézünk ki tök máshogy?

A teremtőkkel kétezer évvel ezelőtt végzett valami, vagyis ekkor akartak elindulni, hogy elpusztítsák a Földet. Miért? Kétezer évvel ezelőtt nem volt atombomba, globális felmelegedés, kipufogógázok és nem irtották az esőerdőket. (Mem jött be nekik a kereszténység?)

Ha minden teremtő egy nyelvet beszélt – amit filmbuzi robot barátunk meg is fejtett, bár nem sok sikerrel adta elő magát – és a Föld különböző pontjain bukkantak fel, akkor mi miért beszélünk különböző nyelveken?

Miért nem került sor soha a részükről technológia átadására (idejöttek, széthullottak a vízben és szevasz)?

Miért jöttek el idáig a lények és ha más bolygókon is létrehozták az életet, akkor azok miért nem vették fel a kapcsolatot velünk? Hiszen mi is eljutottunk arra technológiai szintre, hogy utazzunk az űrben. (Vagyis a kérdés ránk is vonatkozik.)

Miért nem jöttek el a Földre a teremtők az elmúlt évezredekben?prometheus teaser 3 11

Mi végzett a teremtőkkel azon a bolygón?

Ha több űrhajó is volt, miért haltak meg egyetlen helyen, miért nem váltak szét és menekültek el?

Hol vannak azok a lények, amik velük végeztek? Valóban biológiai fegyvert tároltak azon a bolygón vagy mi volt a valódi céljuk?

Miért viselkedett ellenségesen az egyetlen túlélő az emberekkel?

Miért akar a doktornő az Ő bolygójukra elmenni, mire számít ott?

80 év múlva miért ugyanilyen ruhákban járunk (gombok, zipzárak stb.)?

A bolygón ugye vannak ezek az urnák, ezek nem szavazásra szolgálnak, hanem arctámadó 1.0 lények szunnyadnak bennük. Hogy miért nem a megszokott tojásban, az nagyon jó kérdés. Ezen kívül van ez a fekete olajszerű trutyi, ami akkor kezd el folyni, amikor hőseink megjelennek a zűrhajóban. Ebből kimászik egy lény, ami kezet tör és sisakot zúz be – ha megölöm a gazdatestet, abból mi hasznom származik? – és mikor elveszett emberünk újra előkerül, akkor nagyon csúnyának és nagyon idegesnek látszik, így a nyílt láng használata erősen javallott. Hogy mi történt közben? A jóég tudja.

promoVannak még ezek a kis csalik a nagy-ho-hóból, amik előszeretettel tartózkodnak a szem csarnokvízében, mert ott jó. Aztán hogy robotunk honnan tudja, hogy az átvitelhez dugni kell – megjegyzem, a Teremtők között nincsenek nők a filmben -, az már ez másik kérdés, mint ahogy az is, honnan tudja, hogy erre – én a dugásra gondoltam – sor is fog kerülni. Doktorunk ezek utána csúnya halált hal, amit megint csak nem értek, de ez legyen a legkevesebb. Doktornőnkben eközben nőni kezd a lény – emlékszünk még, mennyi ideig tartott ez a nyolcadik utasban? -, hogy miből és mitől, azt senki ne kérdezze. Minden esetre szívós egy kis g…i, még a sebészeti lézer sem tudja kiűzni anyuból, csak nagy nehézségek árán. A lényből – ami semmi eddigihez nem hasonlít – ritka ronda kamasz lesz. Ez a lény lép frigyre aztán az egyetlen túlélő teremtővel – csak nő benne, vagy történik egy kis DNS mixelés is? -, hogy végre felsírhasson a mindenki által megszokott kis alien. Állítólag ez az egész, valamiféle biológiai fegyver, amivel az emberiséget akarták kipusztítani. Hogy az előbb felsorolt módozatok melyikével, az nem derül ki, mint ahogy az sem, hogyan lesz ebből az egészből olyan pusztulat, amit az alien-dodekaológiából megszoktunk. És hogy mi végzett a teremtőkkel és ő(k) most hol van(nak)?

Az esetleges feszült vita oldására:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Promotheus
Következő cikk Daymark a Toldiban

25 hozzászólás

  1. 2012. június 11. hétfő

    Azért akarták elpusztítani a teremtők a Földet, mert 2012-ben megnézték a Prometheust és úgy gondolták, hogy egy olyan faj, aki egy ilyen szar filmet csinál, annak nincs létjogosultsága 😀

    Az elején a köpenyes forma a saját élete árán hintette szét az emberi élet magvait a Földön. Viszont az nem derült ki, hogy baleset volt, vagy feláldozta magát a teremtés érdekében.

    A felébresztett teremtő lehet, hogy azért volt mérges, mert az android csávó hibásan beszélt. Lehet megsértette, mert nem tudta jól a nyelvet 😀
    Viccen kívül, valószínűleg azért ölte meg az androidot, mert a teremtők megteremtették az embert, az ember, pedig a teremtés megcsúfolásaként, élőnek látszó, de lélektelen embermásolatokat, androidokat teremtett.

    Volt egy ilyen gondolat, hogy azért teremtettek, mert megtehették. Lehet, hogy semmi céljuk nem volt vele. Szerintem ez az egész film filozófiája. Csináltak egy filmet, mert megtehették, de semmi üzenetük nem volt vele. Ezért szar ez a film. Feltesz egy csomó kérdést, de nem válaszol egyre sem. Lehet elméleteket gyártani, de valami miatt szerintem mindegyik megbukik…

  2. 2012. június 11. hétfő

    nekem még van egy kérdésem. ha mindenkinek kamera volt a sisakjában meg a ruháján is + 3D-s térképes izén követték az űrhajósok mozgását a bolygón, akkor hogy az istenbe hagyták ott azt a két szerencsétlen csávót? hogyhogy csak akkor vették észre a prometheuson, hogy ezek elszakadtak a csapattól, amikor már mindenki visszaért?

  3. 2012. június 11. hétfő

    nekem még van egy kérdésem. ha mindenkinek kamera volt a sisakjában meg a ruháján is + 3D-s térképes izén követték az űrhajósok mozgását a bolygón, akkor hogy az istenbe hagyták ott azt a két szerencsétlen csávót? hogyhogy csak akkor vették észre a prometheuson, hogy ezek elszakadtak a csapattól, amikor már mindenki visszaért?

  4. 2012. június 11. hétfő

    A film elején egy tervezőt láthatunk, aki saját feláldozásával életet teremt egy bolygón, semmi nem utalt rá, hogy a Földön járunk, de hasonló jelenség történhetett nálunk is anno. Mit ivott meg? Nem tudni, az is lehet, hogy egyszerűen csak száműzött és kivégezte magát, mint a szamurájok, akik hibáztak vagy ilyesmi, a lötyi összetevője szerintem lényegtelek, a lényeg, hogy ez által elpusztul, de a DNS-e a vízben továbbfejlődik. Nem a vízben élünk, de az első élet onnan is kezdődhetett az élet, melynek a mai legtökéletesebb formája ma az ember, a következő fokozat az evolúcióban vagy egy még későbbi fokozata pedig a Teremtő lenne, de gondolom ez légköri viszonyoktól is függ, naptól való távolságtól ilyesmik, ezért nem nézünk pont úgy ki, mint ők.
    Nem jött be nekik a kereszténység? Ugye többször is utaltak rá, hogy látogatták a Földet a Tervezők, és ebből egy akár Jézus is lehetett volna, de hát őt megölték… vagy éppen akkor is feláldozta magát az emberiségért valami miatt, nem tudom, de az emberek rossz irányba fordultak, leigázták a világot a kereszténység nevében és nem biztos, hogy ez volt a céljük, hogy erőszakot alkalmazzanak stb… fantázia kérdése.
    Azért beszélünk különböző nyelveken, mert nem tudtak mindent megjegyezni az adott emberek és a szájról szájra terjedő nyelvezet itt és ott torzult. Sok olyan szó van amely több nyelvben a mai napig egészen hasonló formát ölt.
    Azért nem került sor a technológia átadására, mert nem ez volt a céljuk, hogy mi volt az, rábízzák az ember fantáziájára.
    Talán a Föld bolygón lévő élet az egyik legoptimálisabb helyszín atmoszféra szerint, vagy éppen a többi bolygón nem tart még ott az élet, vagy nekik nem az a céljuk, hogy kapcsolatot teremtsenek velünk, hanem mondjuk tanulmányozzanak minket alá pogányabb ufo elméletek.
    Miért nem jöttek el a Földre az elmúlt évezredben? Mert történt valami a hajón, kikísérletezték az alien-t, mint tömegpusztító fegyvert vagy akármit, a fekete taknyot, mindegy és az ott szabadult el.
    Mi végzett a teremtőkkel azon a bolygón? talán a biofegyverük, de nem tudjuk pontosan, épp ezért misztikus és ez jó.
    Ki tudja mi minden történt a többi űrhajón, valamelyik csak úgy ott van raktárban, valamelyik pedig szörnyeket tárol vagy egyéb cukiságokat, várjuk a folytatás, ami tovább tágítja az univerzumot.
    Azok a szörnyek, akik végeztek a Tervezőkkel biztosan elmászkáltak, 2000 év alatt volt idejük felfedezni a bolygót, de az is lehet, hogy öregkori végelgyengülésben pusztultak el.
    Miért viselkedett ellenségesen a túlélő az emberekkel? és ez egy igazán nagyszabású jelenet volt, amikor találkozik azzal a fajjal, amit a saját képmására teremtett és látja, hogy civilizáltságban és fejlettségben elég magasan járnak ahhoz, hogy akár fenyegetést is jelentsenek a Tervezők számára, mert mivel ment oda a teremtménye? Az ő saját teremtményével, Daviddel, a robottal, amely ugyancsak a teremtője ellen fordult, amikor kísérletezett Holloway doktorral, aki meghalt. Mindezt felismerte a Tervező és pofonvágja Weylandet az ő teremtményével.
    miért akar a doktornő az ő bolygójukra menni? egyrészt válaszokat akar, mert ez a bolygó, nem az a bolygó volt, ám most egy másik űrhajóval vigye haza kórságot, amikor páran fel is áldozták magukat, hogy ne jusson el a Földre az ő kérésére?

  5. 2012. június 11. hétfő

    http://cavalorn.livejournal.com/584135.html itt egy egész komplex megfejtés az egész teremtős, fekete löttyös szimbolikus izéről.

  6. 2012. június 11. hétfő

    a szamuráj hasonlat teljesen jó.

  7. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    +1: hogy lehet valakit ágyba vinni azzal a dumával, hogy „maga egy robot?”.

  8. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    +1: hogy lehet valakit ágyba vinni azzal a dumával, hogy „maga egy robot?”..

  9. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    +1: hogy lehet valakit ágyba vinni azzal a dumával, hogy „maga egy robot?”?

  10. 2012. június 11. hétfő

    Ezt tényleg nem érted? 😀

  11. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    fejtsd ki, mert fogalmam sincs 😀

  12. 2012. június 11. hétfő

    Másnál olvastam, és mert tetszett beollóztam. Köszönjük Noel Péternek! l
    "Ma megnéztem Ridley Scott Prometheus című sci-fi filmjét. 15-ik percnél a kutatócsoport tagjai felébrednek az altatásból, majd elkezdenek egymásnak bemutatkozni. 😀 Kérdem én: Amikor befeküdt a drága csapat az altatófülkékbe, előtte nem mutatkoztak be? Sőt, amikor a csapatot összeválogatták, nem volt tájékoztató, ki mit csinál, és miért van ott? 🙂 Esetleg Isten eleve az hibernálófülkékbe teremtette őket, és ott nőttek fel? 😀 Hihetetlen! És ez csak egy logikai baki a sok közül. Nem tudom elhinni, hogy ezt leforgatták így."

  13. 2012. június 11. hétfő

    Másnál olvastam, és mert tetszett beollóztam. Köszönjük Noel Péternek! l
    "Ma megnéztem Ridley Scott Prometheus című sci-fi filmjét. 15-ik percnél a kutatócsoport tagjai felébrednek az altatásból, majd elkezdenek egymásnak bemutatkozni. 😀 Kérdem én: Amikor befeküdt a drága csapat az altatófülkékbe, előtte nem mutatkoztak be? Sőt, amikor a csapatot összeválogatták, nem volt tájékoztató, ki mit csinál, és miért van ott? 🙂 Esetleg Isten eleve az hibernálófülkékbe teremtette őket, és ott nőttek fel? 😀 Hihetetlen! És ez csak egy logikai baki a sok közül. Nem tudom elhinni, hogy ezt leforgatták így."

  14. 2012. június 11. hétfő

    az a link bakker, amit Ádám Kiss adott meg a kommenteknél : http://cavalorn.livejournal.com/584135.html vmi hihetetlen jó! én úgy jöttem ki a moziból a prometheus után, hogy inkább nem tetszett, mint igen, és különben is a fele értelmetlen gusztustalanság volt, és mondjuk már a film utáni beszélgetésben elemezgettünk dolgokat páran, de ezt olvasva kb biztos vagyok benne, hogy mégegyszer megnézem…

  15. 2012. június 11. hétfő

    Ferec Varga: a két eltévedt srác esetéről annyit kell tudni, hogy bizony volt 3D-s kamera meg minden térkép és kütyü a sisakban, de azt ugye levették, amikor rájöttek, hogy terraformált a levegő. Abban a snittben, amikor mutatják a két eltévedtet, láthatjuk is, hogy nem vették vissza a sisakot. Talán nem mentek olyan mélyre, hogy úgy érezzék, tudni fogják a kiutat, aztán meg már mindegy volt. Nem telt el olyan sok idő, hogy arra az elhatározásra jussanak, hogy visszaveszik a sisakot és telefonos segítséget kérjenek vagy valami.

  16. 2012. június 11. hétfő

    Egyébként nemcsak a sisakjukban volt kamera, hanem a testükön is, szóval elég fura, hogy nem vették észre, hogy a két forma eltévedt…

  17. 2012. június 11. hétfő

    Azért mondja neki, hogy biztosan robot mert ezzel beoltja, hogy egy frigid picsa, olyan mint egy robot, nem szexel. És akkor a nő azért is bele megy.

  18. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    hmm, ezt hétvégén kipróbálom… remélem nem kritérium az űrbéli környezet 😀

  19. László Hatfaludi
    2012. június 11. hétfő

    hmm, ezt ki kell próbálom… remélem nem kritérium az űrbéli környezet 😀

  20. Ádám Hujber
    2012. június 12. kedd

    hogy miért utólag mutatták be őket egymásnak? mert a hibernálás nem egyszerre történt. hogy ne legyen torlódás volt, akit 9.15-re hívtak be és volt, akit csak 10.45-re.

  21. Ádám Hujber
    2012. június 12. kedd

    hogy miért utólag mutatták be őket egymásnak? mert a hibernálás nem egyszerre történt. hogy ne legyen torlódás volt, akit 9.15-re hívtak be és volt, akit csak 10.45-re.

  22. 2012. június 12. kedd

    Kb. A bolygó neve: Halálban is egészen hasonló jelenség figyelhető meg, mint ha a hibernálás után találkoztak volna először, Ripley-t akkor még senki nem ismeri, sőt azután tart előadást a szituációról, csak nem ennyire explicit módon, mint a Prometheus-ban. Másik izgalmas téma az Aliensben, amikor Bishopot elkapja a királynő a hajón, amelyik már elhagyta az LV- 426-ot. Kicsit sem tűnt fel senkinek a királynő jelenléte, amikor Ripley és Newt még szemben is álltak vele? Szőrszálakat hasogatni lehet a korábbi kedvenceinkben is.

  23. 2012. június 14. csütörtök

    Ha a filmek összefüggnek, akkor nem értek valamit. Ez film 2089-ben játszódik, ha jól emlékszem. Ebben a filmben elméletileg az Alien 1.0 verzió van. Akkor nem tudom hova rakni az Alien vs. Predator filmet, ahol a szabványos, ISO 9002-es Alien példányok vannak. Akárhogy is, de a filmek összetartoznak:)).

  24. 2012. július 14. szombat

    kidobta a jutub, ezért megnéztem a korábbi film SpaceJockey jelenetét ahol először megtalálják. ha abból indulunk ki, akkor a SJ legalább 5 méter magas kéne legyen, hiszen csak a karja akkora mint a mellette álló űrhajós. egy másik fotómontázson szintén eltéréseket vettek észre a '79-es és a '12-es "díszlet" között, de ezen gondolom kevesebben akadnak el. azonban a 3 kontra 5-6 méteres magasság azért nem mindegy.

  25. 2020. november 15. vasárnap

    […] történetet a teremtő-ember-android hármasának metafizikai kérdéskörébe utalta. A Prometheus és a Covenant az Alien-rajongók többségénél jogosan verte ki a […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .