Ezt tessék még lenyomni idén nyáron


Pár hét és vége a nyárnak, ami rossz – viszont indul egy újabb hivatalos tévésorozat-évad, ami jó. De addig még két esti sörözés között be lehet pótolni néhány már bizonyított sorozatot, amit kihagyni vétek és folytatni öröm. Hogy aztán szeptembertől minden egyes hetedik soros szimpatizáns olyan update legyen, hogy az csuda. Öt favorit következik. (A lista persze szubjektív, de nyugodtan lehet nekünk hinni, profik vagyunk nagyon.)

Sons of Anarchy (Kemény motorosok)

Miért kell látni: Mert jelen pillanatban ez a legdögösebb cucc a tévében. Annak is, aki soha nem ült motoron, annak is, aki csak hátul, meg annak is, aki álmában is a gázt húzza a lóbőr helyett. Neowestern-gengszter-dráma-akciósorozat, iszonyatos badass arcokkal, ügyes fordulatokkal, ütős bandaharcokkal és többek között Ron Perlman kétkerekezésével a pokol felé vezető, tűzforró országúton

Mennyit kell behozni: Négy évadot. Nem kell megijedni: ha az erős közepes első etapon túl vagyunk, úgy csúszik, mint a leggyöngyözőbb folyékony kenyér. A kreátor Kurt Sutter igazi nagyszájú szarházi (alighanem ezért nem kapott még műve egyetlen nyamvadék fontos díjat sem), de a dolgát, azt nagyon érti. Cliffhanger cliffhanger hátán, irtó menő mellékszereplők – ha valami, hát a SOA igazán nézeti magát.

Meddig kell befejezni: Szeptember 11-én indul Amerikában az ötödik szezon.

The Sons of Anarchy

Homeland

Miért kell látni: Mert a tavalyi évadban ez volt a legjobb új sorozat. Izraeli eredeti alapján készült, hangulata fojtogatós, színészei (főszerepben Claire Danes és Damian Lewis) zseniálisak, az alapötlet pedig annyi, hogy a hosszú idő után megtalált katona most akkor terrorista vagy sem.

Mennyit kell behozni: 12 részt. És azért is jár jól, aki most fog neki, mert a vége nagyon izgi, így nem kell sokáig a küszöböt rágni a visszatérésig.

Meddig kell befejezni: Szeptember 30.

Homeland

The Big Bang Theory (Agymenők)

Miért kell látni: Mert ez a legviccesebb sitcom jelenleg és még mindig. Chuck „Két pasi – meg egy kicsi” Lorre talán nem is sejtette annak idején, hogy mennyire telibe találja a korszellemet a négy darab fizikussal, meg (az akkor még) egy darab szőke szomszédcsajjal. A srácok ma már csilliárdosok, de nem baj, mert jófejek, és miattuk talán még a kétajtósszekrény fejelőbajnokok közül is sokan szeretnének inkább szerepjátékozó, konzolmániás, sci-fi fanatikus kockák lenni.

Mennyit kell behozni: Sokat: öt évadot. Viszont a megállás nélküli röhögés garantált, a vulkáni-lelkületű Sheldon a tévétörténet egyik legkirályabb karaktere. És az egyik epizódból még az is kiderül, hova tűnt az a Gyűrű, amit ellopott valaki Peter Jacksontól. (Nem mondom meg, melyik részben van.)

Meddig kell befejezni: Szeptember 27.

The Big Bang Theory

The Walking Dead

Miért kell látni: Mert zombik vannak benne. És mert zombik vannak benne. Frank Darabont indította el. És mert zombik vannak benne. Rohadt drága, de minden egyes cent meglátszik rajta. Valamint érzelmes, látványos, okos, feszültségben gazdag. És zombik vannak benne.

Mennyit kell behozni: 19 epizódot. Akár maratonban is fogyasztható: extra hosszú horror-kalandként is abszolút működik – ráadásul minden részben van legalább egy olyan jelenet, amit mutogatni kellene a filmes felsőoktatási intézmények műfajba vágó előadásain. Lehet, hogy már mutogatják is.

Meddig kell befejezni: Október 14.

The Walking Dead

The Good Wife (A férjem védelmében)

Miért kell látni: Mert ügyvédes-tárgyalótermes-politikusos sorozatból soha nem készült ennél szórakoztatóbb. Egyrészt van benne egy erős magánéleti szál, ami a szappan habzása mellett másról is szól persze; Julianna Margulies gyönyörű, Michael J. Fox visszatérő vendégszereplőként pedig olyan hihetetlenül remek, hogy nincsenek rá megfelelő szavak – ráadásul a bemutatott ügyek is bátran feszegetnek aktuális kérdéseket, a legeslegnemesebb hollywoodi felfogásban.

Mennyit kell behozni: 3 évadot. Csúnyán rá lehet kattanni, de még 69 epizód ledarálása se árt meg, mert sablonok helyett forgatókönyvből dolgoznak, és a kötelező időhúzós trükköket is képesek érdekfeszítően tálalni.

Meddig kell befejezni: Szeptember 30.

Good Wife (A férjem védelmében)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Amit még mindig tudni akarsz a szexről - kritika
Következő cikk A legmenőbb házimozik

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .