EUShorts 2012. ősz


Ismét lesz EUShorts, és kaptunk is a szervezőktől 2×2 jegyet, helyesebben ti kaptátok, amennyiben mi nektek kisorsoljuk. Már csak a játék feltételei hiányoznak, ez pedig a következő: kérlek, kommentelje ide, aki szeretne tiketteket, hogy melyik szekció vagy kisfilm keltette fel leginkább az érdeklődését és miért pont az. Ennyire egyszerű, tudni szeretném, hogy mit szerettek. Nem kérjük, hogy hívd meg az évfolyamtársaidat like-olni a hetediksort, meg hogy küldj magadról bikinis képet, bár azt sem állítjuk, hogy ezekkel kevesebb lenne az esélyed a nyerésre, ifjunóvadájmin. Holnap este két nyertest hirdetünk ki!

***

EUShorts_flamingo-pride

Díjnyertes rövidfilmek a budapesti EUShorts Fesztiválon

Munkanélküli vámpírok, buszon menekülő erdei állatok és komikus párok. Az idei EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál minden eddiginél színesebb programmal, Oscar-jelölt és fesztiválgyőztes alkotásokkal, valamint fiatal magyar rendezők munkáival várja a nézőket november 16. és 22. között a budapesti Toldi Moziban. A díszvendég Erwin Olaf világhírű holland fotós-képzőművész-rendező.

Az EUShorts Fesztivál immár hatodszor vállalkozik arra, hogy Európa legjobb rövidfilmjeivel vigyen színt a kalandokra és új élményekre fogékony nézők életébe a szürke, őszi időben. A budapesti Toldi Moziban november 16. és 22. között húsz országból hatvannál is több alkotást lehet megnézni, amelyek már sikert arattak a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon. A kínálatban vicces, tragikomikus, titokzatos, erotikus, fájdalmas, gonosz és vérfagyasztó munkák egyaránt szerepelnek. Köztük van az Oscar-díjra jelölt Tuba Atlantic című norvég rövidfilm és a Clermont-Ferrand Filmfesztivál zsűrijének különdíjával jutalmazott lengyel Fagyos történetek, valamint Cannes, Velence, Karlovy Vary, a Berlinale, a Sundance és Annency számos versenyfilmje, amelyek Magyarországon itt láthatók először. Az EUShorts Fesztiválon idén három magyar filmet mutatnak be: Gelley Bálint Otthon, Felméri Cecília Végtelen percek és Szirmai Márton Legenda című munkáját. Valamint a tavalyi fesztivál legjobbjai között újra levetítik Hermán Árpád Sajnálom című kisfilmjét is.

EUShorts_tuba

A szervezők a hét nap alatt összesen 11 blokkal készülnek, amelyek egyenként 80-90 percesek. A rövidfilmeket egy-egy szín köré csoportosítják, amelyek különböző érzéseket, hangulatokat képviselnek. A „Pletykapink” nevű blokk például harsány és fiatalos, a „Fűzöld” a szabadsággal és a természettel foglalkozik, a „Lilább” a bosszúról és az intrikáról szól, a „Mustársárga” című blokkban pedig csak dokumentumfilmek szerepelnek.

Az EUShorts Fesztivál idei díszvendége Erwin Olaf lesz. A világhírű holland fotós-képzőművész-rendező társadalmi kérdéseket feszegető, taburengető, provokatív munkáiban kéz a kézben jár a képzelet és a valóság, a szépség és erőszak, a szex és a humor. Erwin Olaf fotósként a Vogue, az Elle és a New York Times számára készít képeket, és olyan cégek reklámkampányain dolgozott, mint a Levi’s, a Microsoft, a Diesel, a Lavazza vagy a Nokia. Filmezéssel 1991 óta foglalkozik. A botrányhősnek tartott Erwin Olaf személyesen vesz részt a „Pipacs” elnevezésű blokk vetítésén, amelyben hét rövidfilmjét mutatják be.

Az EUShorts Fesztivál minden filmjét eredeti hangon, magyar felirattal vetítik, de a külföldiek fejhallgatóval, angol nyelven is élvezhetik azokat. Az eseményre a Toldi Moziban lehet jegyet váltani blokkonként 890 forintért. Kedvezményes, 4990 forintos áron kapható a Jameson-bérlet, amely mind a 11 blokkra, valamint a szombat esti nyitóbulira is érvényes.

További részletek:
www.facebook.com/eushorts
www.eushorts.eu
http://toldimozi.hu/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Bond lányok egykor és ma
Következő cikk DVD-n Az ember tragédiája

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .