Egy pikoló animáció – Tribute to Drive


drive21

A Drive már biztosan egy olyan film, ami akárhány év elteltével újranézve is lenyűgöz minket, de ha végignézni nincs időnk, akkor itt egy alkotópáros, a párizsi Gobelins-en végzett Tom Haugomat és Bruno Mangyoku egy percbe sűrített hommage videója, ami nem sokkal a film mozikba kerülése után készült.

Haugomat és Mangyoku minimalista stílusban, de meglehetősen hűen interpretálta a film amúgy is egyedi atmoszféráját, amire a zeneválasztás is ráerősít. Glass Candy Digital Versicolor című száma hallatán a Nicolas Winding Refn rajongók felkaphatják a fejüket, ugyanis a rendező 2008-as, Tom Hardy főszereplésével készült Bronson című filmjében is többször használta, például ez szól a végefőcím alatt is.

A rövidfilm egyetlen hibája, hogy csupán egy perces, de ha valaki hosszabb ideig szeretne elmerülni a film hangulatában, az hallgassa meg Phil Jensky Tribute to Drive című albumát, ami ügyesen próbálja megidézni a Drive zenevilágát.

http://vimeo.com/32905466[/embed]

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tajtékos napok - kritika
Következő cikk Másnaposok 3. videokritika (feat. Ferencz) 7sorTV #06

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .