Ilyen lesz a Cirko-Gejzír jövőre


Prince_Avalanche

cirko gejzir logoA Cirko Film eddig is arról volt ismert, hogy csupa olyan értékes, kicsit underground filmet hozott el a magyar közönségnek, amelyek amúgy üzleti szempontból legalább is kockázatosak, ezért is kerülnek be nagyon nehezen a forgalmazásba. Jövőre ráadásul a Daazo csapata is beszáll a buliba, s felel majd a műsorért.

Garancsi Ágnes, a Cirko-Gejzir mozi vezetője elmondta, hogy az új munkakapcsolat nem változtat a mozi profilján, a Daazo-tól azt várják, hogy új nézőket találjanak az általuk jól ismert kommunikációs- és közösségi csatornákon keresztül. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a Cirko Filmen keresztül forgalmazott filmek vidéki nézőkhöz is eljussanak. A vetített filmek terén nem változik semmi, csupán „lehetséges, hogy majd egy-egy kisfilm becsúszik a nagyjátékfilmek elé”.

Rátekintve a Cirko-Gejiz tervezett bemutatóira, azt láttuk, hogy a mozi jövőre is az A kategóriás fesztiválokon sikerrel szereplő filmprodukciókat tűzi műsorára.  Olyan nagydíjas filmek kerülnek moziba, mint az idén Arany Oroszlánnal kitüntetett olasz dokumentumfilm, a Sacro Gra (r.: Gianfranco Rosi), a Cannes-ban ez évben legjobb rendezőnek ítélt Amat Escalante filmje a Heli, vagy a szintén Cannes-i Kritikusok hetének fődíjasa az olasz Salvo (r.: Antonio Piazza és Fabio Grassadonia).

Heli

Emellett helyet kapnak az olyan fanyar, alternatív vígjátékok, mint a spanyol lagzi-film, a Csókok és gólok (r.: Daniel Sanchez Arévalo) és az amerikai Prince Avalanche (r.: David Gordon Green), ami két útfestő munkás történetét meséli el a ’80-as évek végén. A filmet az idei Berlinálén Ezüst Medvével jutalmazta a zsűri.

Két animációs filmmel is kedveskedik Cirko, Ari Forlman The Congress című, Stanislaw Lem regénye alapján készült sci-fi-jét, és Miyazaki Hayao utolsó filmjét, a japán háborús repülőgép-tervező, Horikosi Dzsiro életéről készült The Wind Risest is bemutatják.

Prince_Avalanche

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (11.)
Következő cikk Fordulópont - kritika