Nyerj Meteo DVD-t!


1122693 5Monory Mész András  1990-es filmjét majdnem tíz évig tartotta műsorán a Művész mozi. Megjelenése évében a kritikusok FIPRESCI-díjjal jutalmazták.
A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet 24 év elteltével,a múlt héten mutatta be a film digitálisan felújított DVD változatát.

A jobb kép- és hangminőség mellett a DVD különlegessége a majdnem egy órányi extra anyag, amelyben a film alkotói emlékeznek vissza a film készítésére.

A MaNDA jóvoltából 1 db DVD-t meg is nyerhettek, csak kommenteljetek be a cikk alá egy kedvenc filmcímet a szülinapos Eperjes Károlytól!
Holnap este sorsolunk.

Eckermann (Kistamás László) magyar meteorológus a ’90-es évek végén. Naphosszat álmodozik hőn szeretett fürdőkádjában. Barátai csak Felhőcskének hívják. A Meteorologiai Intézet számítógépén titokban kísérletezi ki azt a nyerési rendszer, amivel biztos nyerési esélyei lesznek a lóversenyen. Ám ekkor egy sajnálatos baleset következtében Eckermannt agyonüti a fürdőkádba csúszó hajszárító. Halála után barátai, Berlioz (ma 60. születésnapját ünneplő Eperjes Károly) és Verő (Varga Zoltán) sorban nyerik a futamokat: Felhőcske számítása működik!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (23.)
Következő cikk Elindult a Paramount