Need for Speed


awesome need for speed trailer with aaron paul 02

Need for Speed, rendező: Scott Waugh, szereplők: Aaron Paul, Dominic Cooper, Michael Keaton, Dakota Johnson, Imogen Poots, amerikai akciófilm, 130 perc, 2014. (16) 

Bárgyúgolyó futam

Kimondhatatlan nevű európai autók versenyeznek egymással Amerikában, ahonnan egyébként ki vannak tiltva. A motorhang elnyomja a történetet. 

A Verdákból jól ismert Kipufogófürdőn nő fel Tobey (Aaron Paul) és Dino (Dominic Cooper). Előbbi a barátaival (Scott Mescudi, Rami Malek és Ramon Rodriguez) autókat bütyköl és legyorsul mindenkit a környéken, utóbbinak bejön az élet, a profik között versenyezhet és a szépséges Anitat (Dakota Jonhnson) is lenyúlja Tobey elől. Dino megbízást ad Tobeynak egy Carol Shelby által félbehagyott Mustang befejezésére. A pénz jól jön, mert a bank el akarja árverezni a műhelyt. A Shelby Mustang elkészül és vevőre talál. Felrúgva a korábbi megállapodást, Dino versenyen akarja eldönteni, ki milyen arányban részesüljön a vételárból. Anita öccse, Pete a versenyen életét veszti, a haláláért felelős Dino Tobeyra keni a dolgot.  A börtönből szabadulva Tobey fel akarja magára hívni a titokzatos Monarch (Michael Keaton) figyelmét, hogy benevezhessen egy illegális versenyre, ahol elégtételt vehet. Régi barátai és a szépséges Julia Maddon (Imogen Poots) sietnek a segítségére. A kölcsönkapott Shelby Mustangot sikerül lenullázni, ezért Tobey elköti azt a Koenigsegget, ami Pete halálát okozta és azzal áll rajthoz. Ha egy számítógépes játék ennyire sikeres, akkor nem kerülheti el a filmes feldolgozást, még akkor sem, ha erre 20 évet kellett várni. A film főszereplői a játékból ismert autók, amiket jobb sorsra érdemes színészek vezetnek, miközben eljátszanak egy történetet. Mivel a játéknak nincs ilyen, a filmhez megpróbáltak írni egyet. A videojáték és az utcai versenyek szerelmesei jó eséllyel megtalálják a számításaikat, a látványos és CGI-mentes akciójelenetekért cserébe viszont 130 percet kérnek el az életükből a moziban.  Pedig már volt egy Paul, akinek jól állt ez a műfaj. Csak őt úgy hívták, Walker. Srácok, én elmentem Autókereskedőket nézni. 10_5

 

 

http://youtu.be/zXEf_nHhYa4

 

[imdb id=”tt2369135″]

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Március idusa
Következő cikk A hét röhögései (27.)