Százkarátos szerelem – kritika


emma thompson & pierce brosnan THE LOVE PUNCH

Százkarátos szerelem (Love Punch), rendező: Joel Hopkins, szereplők: Emma Thompson, Pierce Brosnan, Timothy Spall, Celia Imrie, francia vígjáték, 95 perc, 2013. (12)

A nyugdíj alap!

Eltőzsdézték a nyugdíjad? Állj bosszút! Pierce Brosnan és Emma Thompson meg sem állnak a francia Riviéráig.

love punchAki látott már nyugdíjast felszállni a kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak figyelmeztetés elhangzása után, az pontosan tudja, hogy egyesekben milyen erő és elszántság lakozik.
Az egykori James Bond éppen nyugdíjba készül, amikor a sok év kemény munkájával megkeresett és félretett pénzét egy budapesti (!) születésű befektető lenyúlja. A nyugdíjvagyon gyémánt nyakékké manifesztálódva tűnik fel a francia Riviérán, ahova hősünket elkíséri exneje és a szomszéd házaspár.
És hogy mi jön ezután? Angolul beszélő színészek bevetése francia nyelvterületen, akik ezúttal nem ölnek meg senkit, hanem csetlenek-botlanak. A kényszerhelyzet hatására kreatívvá és bátorrá váló hétköznapi emberek. Egy férfi és egy nő, akik elváltak, de ismét együtt tudnak működni és még a régi szép emlékek felidézésére is jut idő. Vicces barátok, akik azért vannak ott, hogy segítsenek, de a legtöbbször nincs ebben köszönet. A saját öregségét kinevető, de közben egyfolytában panaszkodó társaság. A megszerzett élettapasztalat átadása a fiatalabb korosztálynak. A fájós derekak és bütykök, na meg Brosnan rendszeresen felemlegetett tériszonya egy idő után már nem vicces.

Mintha az SZTK folyosóján a melletted ülő Mari nénit hallgatnád a vizsgálatra várva. Ez is fáj, az is fáj. Csak éppen Mari néni nem búvárkodik, nem mászik fel a sziklára és nem hajt le autóval a lépcsőn. A jutalomjáték lényege az, hogy mind a színésznek, mind a nézőnek egyaránt jutalom. A forgatásról készült képeket nézegetve úgy tűnik, a stáb jól érezte magát. Ebből egy kevés azért ránk is átragad. Valószínűleg Pierce Brosnan és Emma Thompson lesz az, akik miatt beülünk, később mégis Timothy Spall és Celia Imrie miatt fogunk bent maradni. És hogy a közös múltidézés összehozza-e ismét a párt? Na találjuk ki gyorsan.5.szék

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ikonikus poszterek (2.)
Következő cikk A legjobb filmek, amiket valaha csináltak (1.)