Kikiáltjuk a 21. szigetköztársaságot!


MEEX PR_sziget_április
És kiáltsunk csak, hiszen alig két hétig kell még tűkön ülve zablát szorítani indulataink beatre éhes fogai közé, aztán indulhat a fejetlenség!
Idén ünnepli a SZIGET Fesztivál 21. születésnapját, és bár az évforduló nem kerek, a fesztivál nagykorúvá érését egész biztosan illően köszönti majd a neves fellépősereg. A rocktól kezdve a hip-hopon át egészen az elektronikus és jazz zenéig minden lesz, mi szem-fülnek ingere – helyettem pedig beszéljenek a nagy nevek, hisz’ már csak azokért is megéri kilátogatni, akik a Nagyszínpadon hevítik majd az indulatokat és csapnak szét a húrok közt.

Már az első nap is olyan ütősen indul, hogy lehetne akár az utolsó is, azt se bánnánk. Őrültek lennénk kihagyni az oroszokat, hisz’ aki járt már korábban is a Szigeten, tudhatja, hogy a Leningrad a szibériai halott fagy helyett bődületes partit csap mindig, akármelyik színpadon is legyenek. Aki pedig azt állítja, hogy sosem hallgatott Blink-182-t… kezeket le és inkább mellkasokat ki büszkén, mert a san diego-i srácok egyet jelentenek a kilencvenes évek tinédzserkorával. Azoknak pedig, akik esetleg inkább egy kis hazaira vágynak, a Nagyszínpad meglepetés magyar vendége mellett a Petőfi Rádió Voltos színpada előtt is kiélhetik magukat.
Mnun6a4

Ha a nyitás kemény volt, a második nap sem maradhat el mögötte! – gondolták a szervezők, szóval már délután négykor bömbölni fog a punk-rock a Nagyszínpad ölén, powered by Anti-Flag. S ha ez nem lenne elég, a fejesek biztosították, hogy nap végére mindenki izomlázasan tapogassa a nyakát: az A38 sátor már este 6kor hangos lesz a floridai A Day to Remember metalcore-jától, hogy aztán fél nyolctól a Queens of the Stone Age borzolja a kedélyeket teljes mellbedobással. És ha már itt tartunk, kis zászlóval meg egy fél felkiáltójellel kiemelnénk, hogy az alterrock „királynői” több olyan filmhez szolgáltattak már remek aláfestést, mint például a Fűrész 2 és a xXx.

A macskafogókat pedig nyugodtan otthon lehet hagyni, hiszen az esti programot a bagzási nyervogásokat kacagva megszégyenítő progressive-house gombszemű vörös ördöge, a torontói Deadmau5 szolgáltatja majd, aki kihagyhatatlan mindenki fesztiválnaptárjából – és nem is kell kihagyni, hiszen a Jimmy Eat World csak fél éjfélkor kezdődik az A38 sátorban.

Mély lélegzet skacok, ne süllyedjünk még el sátraink hívogató árnyékába, csak a harmadik napnál tartunk!

Aki nem ismeri Jake Bugg-ot, gyorsan pötyögje be a keresősávba, mert a fiatal brit tehetség megérdemli azt a három percet mindenki életéből – ahogyan azt a másfél órát is, míg nekünk zenél majd, szóval aki kitámolyog késő délután a Nagyszínpad elé, garantáltan nem fogja megbánni. S ha már helyben vagyunk, az este további részére technikailag el sem kell mozdulni; sőt, én azt mondom, hogy nem szabad elmozdulni – ha kell, pisiljünk üvegbe! –, mert a soron következő Imagine Dragons kihagyhatatlan. Ha a Billborad a homlokukra nyomta, hogy „The Breakthrough Band of 2013”, akkor illik nekik hinni és szorgosan hallgatni a Night Visions című albumjukat, hogy felkészülten érjen a koncertmámor.
korn

Kellő mennyiségű itallal és szendvicsekkel is érdemes készülni a Nagyszínpad elé, mert a las vegas-i srácokat a Brian Molko vezette Placebo követi, akik nagyszerű folytatást ígérnek az esténkhez keserédes rock dallamaikkal. Ám mielőtt azt hihetnénk, hogy a szerdai napra elfogytak a nagy nevek, fél tízkor előugrik elénk a borotvált-csapzott MacBook mumus, hogy felvillanyozza az alkonyunkat – Skrillex személye és zenéje mindenképp megosztó, de az tagadhatatlan, hogy az ő színpadi mozgáskultúrája láttán még a legkimerültebb szigetlakók is biztos ugrálásba kezdenek majd. Akinek pedig marad még energiája ezek után is, érdemes elzarándokolni az A38 sátorhoz egy esti nyelvleckére a London Grammartől, és ha ezt megtesszük, garantált a remek zárás egy hasonlóan remek naphoz.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kikiáltjuk a 21. szigetköztársaságot! folytatás
Következő cikk Az igazi Grand Budapest Hotel