A Ti mozitok (8.) – Feketerigó


Feketerigó
Feketerigó Ti forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.

Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók.
Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)!
Próbálunk rendszeresen jelentkezni, Tőletek függ milyen sűrűn.

A mostani részben a Feketerigóra hívjuk fel a figyelmeteket, ami büdzséjét tekintve (eddig 400 ezer forint) nem konkurencia a Filmalap által támogatott moziknak, de már jóval több mint baráti lelkesedés, és menet közben nagyjátékfilmmé nőtte ki magát.

Szombath Máté rendező mesélte:

“Véletlenül lett nagyjátékfilm, mert mint említettem, ez vizsgafilmként indult. Volt egy határidő, tehát el kellett kezdeni forgatni, és hiába volt meg az alapváza a sztorinak, nem volt kész forgatókönyv, amikor elkezdtünk forgatni. Körülbelül a forgatás közepén jártunk 2012 augusztusában, amikor befejeztem a szkriptet.
Amikor legelőször elkezdtem forgatni, úgy voltam, hogy kábé harminc perces lesz, aztán úgy, hogy talán ötven, majd amikor már leforgattuk, és egy évre rá meglett az első nyers vágás, az hetven perces volt. Ebből azóta tízet kivágtunk, és most egy óránál tart, úgy, hogy nincs stáblista mögötte. “

Sztori:
A lézengő, képzőművészetis Kolos és a hedonista punk Márk gyerekkori barátok egy katolikus iskolából. Az évek eltávolították őket egymástól és hitük is megrendült többé-kevésbé. Az élet mégis összehozza őket és Kolos pontosan erre az illúzióra várt…

Nyomasztó-trash-underground-punk hangulatot ígérnek az Alkotók és az előzetest látva bizakodunk. Reméljük jövőre a mozikban!
Facebook
Tumblr

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Drakula kosztümök változása az évek során 2. rész
Következő cikk VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - kritika