SCOPE50 projektscope_50_logo
A magyarhangya közösségi filmforgalmazó meghirdeti a SCOPE50 projektet, melyet Európai Uniós pályázat keretében szervez másik négy európai országgal közösen.

Mi a SCOPE50?

15 film online és offline.

50 elkötelezett filmőrült.

Workshopok és beszélgetések.

Tudásmegosztás és kíváncsiság.

A SCOPE50 egy kísérleti közösségfejlesztő projekt. Ingyenes, zártkörű online filmfesztivál a hazánkban nem forgalmazott kortárs európai filmes termés krémjéből ötven filmőrültnek, akik szívesen formálnak véleményt és nyitottak a párbeszédre. A SCOPE50 leendő tagjai két hónapon át megnézhetik az elmúlt egy év 15 különleges alkotását és részt vehetnek a filmeket elemző, a forgalmazás, a fesztiválszervezés és a moziüzemeltetés műhelytitkait bemutató szakmai workshopokon. A projekt végén kiválaszthatnak egy filmet, melyet egy közösen kitalált kampány keretében mutatnak be 2015 tavaszán.

A SCOPE50 projektben résztvevő országok: Egyesült Királyság, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Magyarország.

Érdekel? Pályázz!

Hogyan vehetek részt?

Ha szeretnél a SCOPE50 tagja lenni, jelentkezz a scope50.hu weboldalon!Töltsd ki a jelentkezési lapot és pályázz! A felsorolt öt film közül válassz hármat, ezekről tölts ki egy kérdőívet és küldd el! Tudj legalább középszinten angolul! Mutasd meg, mennyire vagy filmőrült! Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tudnád felkelteni az érdeklődést egy adott film iránt. Oszd meg velünk ötleteidet és tudásodat!

Az öt film:

  • Ida (2013, r.: Pawel Pawlikowski)
  • Leviatán (Leviathan, 2014, r.: Andrei Zvyagintsev)
  • Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit, 2014, r.: Dardenne-fivérek)
  • Lavina (Turist, 2014, r.: Ruben Östlund)
  • Délibáb (2014, r.: Hajdu Szabolcs)

A pályázatokat december 4-től január 11-ig várjuk. A beérkezett anyagokat a magyarhangya csapata értékeli és kiválasztja közülük az 50 legjobbat. Eredményhirdetés 2015. január 15-én.

A SCOPE50 ötven tagja 2015. március 15-ig összesen 15, Magyarországon elérhetetlen filmet néz, értékel és vitat meg. A legjobbat közösen választja majd ki és mutatja be a nagyközönségnek.

Kérdésed van? Részt vennél a projektben? Találkozz velünk a következő vetítések egyikén, ahol különleges, premier előtti filmeket láthatsz:

    1. December 17. 19.00 Higgs Field (1051 Budapest, Hercegprímás u. 11.)
    2. Január 07. 19.00 Higgs Field (1051 Budapest, Hercegprímás u. 11.)

magyarhangya_logo_FF Print

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (64.)
Következő cikk Orlando Bloom a legjobb háttér és tömegszereplő a Gyűrűk Ura-trilógiában