Válás francia módra – kritika


Valas-francia-modra

Válás francia módra (L’ex de ma vie), rendező: Dorothée Sebbagh, szereplők: Géraldine Nakache, Kimi Rossi Stuart, Pascal Demolon, Sophie Cattani, Catherine Jacob, francia-olasz romantikus vígjáték, 79 perc, 2014. (12)

Se veled, se nélküled

Szeretjük az olasz vígjátékokat. Szeretjük a francia vígjátékokat is. A francia-olasz vígjátékokkal még barátkozunk.

Van nekünk egy házaspárunk olasz férjjel és francia feleséggel. A férj tanár, a feleség zenész. Külön élnek, melynek okát mindketten a másikban vélik felfedezni. Amikor a feleség beleszeret a karmesterébe, el akar válni, ezért Olaszországból, ahol ez 3 évig is eltarthat, elutaznak Franciaországba, ahol ez csak 8 nap. A férj ebbe csak úgy megy bele, ha a hivatali ügyintézést összekapcsolják a feleség állandó utazásai miatt elmaradt nászúttal.
Remélem, nem csak én találom abszurdnak. Úgy csinálnak olyan dolgokat, amit egymásba fülig szerelmes emberek szoktak, hogy közben intézik a válást, mert már nem szeretik egymást. Értitek. Nálam azok a filmek, melyek olyan helyen játszódnak, ahol már jártam, mindig plusz ponttal indulnak. De ha az egész olyan, mint egy útifilm, ahol a két idegesítő főszereplő kitakarja a legfőbb látnivalókat, akkor más a helyzet. Mert idegesítőek. De nem csak ők, hanem a karmester és a férjre nyomuló válóperes ügyvéd, aki nem mellesleg a feleség barátnője. Az egy dolog, hogy a pár pitiáner dolgok miatt szeretett ki egymásból, de közben hihetetlenül dedós módon próbálnak hol a másik idegeire menni, hol pedig újra összejönni vele.
Pedig már majdnem megkedveltem Nakachét.

3/10

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szexterápia
Következő cikk Jurassic Park által inspirált Vine videók