Bérhaverok


bérhaverokBérhaverok (The Wedding Ringer), rendező: Jeremy Garelik, szereplők: Josh Gad, Kevin Hart, Affion Crocket, Kaley Cuoco-Sweeting, amerikai vígjáték, 101 perc, 2015. (16)

Ara kiri

Barátokat csak addig tudsz hazudni magadnak, amíg meg nem kell jelenniük valahol. Minő szerencse, pont az ilyen esetekre találták ki a kölcsönzést. 

bérhaverokVannak az esküvős vígjátékok, vannak a felbérelős vígjátékok és van a kettő ötvözete. Láttunk már mindegyikre példát szép számmal, de az ember mindig képes röhögni ugyanazokon a poénokon, főleg ha más sorrendben látja őket. Oké-oké, nekem is az volt az első kérdésem, hogy az elmúlt egy-másfél évtized dömpingje után tudnak-e még újat mutatni ebben a témában. Rövid böngészés után aztán kiderült, hogy maga a sztori valamikor a kétezres évek elején pattant ki a készítők fejéből, és a szerepek megformálását illetően olyan nevek is szóba jöttek, mint Owen Wilson, vagy Vince Vaughn. Vagyis azok, akiket az elmúlt egy-másfél évtizedben éppen ilyen filmekben láthattunk. És igen, a Bérhaverok az esküvős és a kamubarátos/barátnős vígjátékok poénjait hivatott ötvözni magában.
Az ilyen filmekből vétek kihagyni a szeretetre méltó lúzert. Doug Harris (Josh Gad) megfogta az Isten lábát, jó állása és dögös menyasszonya (Caley Cuoco-Sweeting) van. Nem volt ez mindig így, melynek eredményeként Doug Harris nem bővelkedik barátokban. Az esküvő közeledtével kénytelen villantani valamit, ezért Jimmy Calahanhez (Kevin Hart) fordul, aki jó pénzért a legjobb barátnak adja ki magát, akárkiről is legyen szó. Ő lesz a nagydumás fekete fickó. Hősünk azonban egy kicsit túllőtt a célon, rögtön hét barátot hazudott a kedvesének, Gretchennek, így kénytelen jó mélyen a zsebébe nyúlni és Jimmy full extrás szolgáltatását igénybe venni. Az összegereblyézett bérbarátok minden idők legdurvább legénybúcsúját ígérik és egy felejthetetlen esküvőt. A kitalált sztorik, a régi közös emlékek olyan lavinát indítanak el, amiből nagyon nehéz lesz kikecmeregni, Gretchen teljesen új oldaláról ismeri meg élete leendő párját. Josh Gud jópofa srác, nem is olyan régen, esti kapcsolgatás közben bukkantam rá egy filmre, amiben spongyabob testével araszol az emberek között, miközben a csupasz seggét az arcukba tolja. Nos, minden vicces színész életében eljön az a pillanat, amikor ráeszmél, hogy felöltözve is el lehet szórakoztatni a közönséget.  Danny DeVito más, neki bármit. Kevin Hart jó komikus, valóban olyan egy kicsit, mint Chris Rock, de fogadjuk el, hogy belőle csak egy van és amúgy is utánozhatatlan. Ettől mindenkinek jobb lesz.
Az elején feltett kérdésemre a válasz nem, nem tudnak újat mutatni, de nem is akarnak. Vígjátéknál ez bocsánatos bűn.

10_6

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hodor és Groot rapcsatája
Következő cikk Ti mondtátok: Megéri moziba járni?