Drew Struzan poszterek


coverposterDrew Struzan egy oregoni születésű művész, aki több mint 150 film posztert rajzolt, többek között olyan filmekét, mint: Csillagok háborúja, Rambo, Vissza a jövőbe vagy az Indiana Jones.

A róla készült dokumentumfilmben (Drew: The Man Behind the Poster) azt mondta: „Fiatalon mindig szegény és éhes voltam. Egy szelet kenyérhez a legkönnyebb út a rajzaimon keresztül vezetett. Sokszor wc-papírra rajzoltam…és azt hiszem, azért lett ez a kedvenc elfoglaltságom, mert csak ezt engedhettem meg magamnak. „ A főiskola elvégzése után egy dizájn stúdióban kapott munkát. Itt kezdett zenei albumokat illusztrálni. Ekkor volt szerencséje Alice Cooper: Welcome to My Nightmare borítóját megtervezni, amelyet a Rolling Stones magazin beválogatott a 100 legjobb albumborító közé. Ezután futott össze egy barátjával, aki a filmiparban dolgozott, akivel megalapították a Pencil Pushers céget, amelynek több mint 8 év kellett ahhoz, hogy beinduljon. Először csak B kategóriás filmekhez rajzolt posztereket, mint a The Food of the Gods (1976) vagy a Hangyabirodalom (1977). Ebben az évben kérte fel egy kollégája Charles White, hogy segítsen neki George Lucas Star Wars poszterét elkészíteni, ugyanis neki meggyűlt vele a baja. Struzan pedig elkészítette az úgynevezett „cirkusz tájolású” képet, amelyen minél több karaktert próbált felvonultatni, illetve ami azóta is a védjegye. A többi pedig már történelem.
Hivatalos honlapja: Drew Struzan

An American Tail Back to the Future I, II & III big_trouble_littlechina Blade Runner E.T. harrypotter_1 Hellboy II the Golden Army Hellboy hook harry potter 2 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull indie 1 indie 2 Indie 3 PoliceAcademyV2 reményrabjai SW 1 SW 2 SW 3 SW 4 SW 5 SW 6 SW 7 the green mile The thing

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Edward Norton 8 emlékezetes filmes idézete
Következő cikk Beszélő filmkockák