Orosz Filmhét szeptember 17-21.


Oosz FilmhétOrosz Filmhét szeptember 17-21. között a Puskin moziban, öt fontos, Magyarországon még nem vetített kortárs filmmel! A fesztivál programjában egyaránt szerepelnek fesztivál- és közönségsikerek, könnyedebb és súlyosabb alkotások.
A Drága Mamában huszonéves fiatalember igyekszik elszakadni anyukája szoknyája mellől; az Intim helyek a mai moszkvai középosztály titkaiba ígér sajátos bepillantást, a Páciensek pedig egy házasság válságát tárgyalja ki a pszichológia és a vallás párharcán keresztül. A Karlovy Vary Fesztiválon is díjakat nyert Korrekciós osztály főhőse egy tolószékbe kényszerült kislány, aki az iskolában először szembesül igazán a nagybetűs élettel. A Montreálban a legjobb forgatókönyv díjával elisme
rt Amir fia, Iván pedig az újrakezdésről és a múltról mesél megkapóan.

A filmhétre Budapestre érkezik az Intim helyek rendezője, Alekszej Csupov és Julia Miskinene producer, a Páciensek rendezője és producere, Ella Omelcsenko, valamint a Drága mama producere, Jekaterina Filippova.

Jegyek 1100 Ft-ért már kaphatók online és a Puskin mozi pénztárában!

Facebook

Program:

szeptember 17. csütörtök

18.30 – Drága mama! (90 perc) 

Amikor huszonkét éves vagy, és csak édesanyád játékszabályai szerint élsz, tán eljött az ideje, hogy a saját lábadra állj! De Szláviknak eszébe se jutott volna ilyesmi, ha nem találkozik egy csinos lánnyal, Zsenyával. Mit tegyen a srác, hogy végre felnőtt férfinak érezze magát? A lány hogyan tudja elválasztani Szlávikot az anyja szoknyájától? Ebben lesznek segítségére a meghitt barátok, akiknek szerencsére humorérzékük is kiváló…

https://youtu.be/W_VmfM_u75Y

21.00 – Intim helyek (78 perc)

Ironikus melodráma a modern moszkvai középosztályról. Mindenkinek megvan a saját titka, az „intim helye”. Főhősünk Iván, az ellentmondásos személyiségű fotós, akinek meggyőződése, hogy az ember azért születik, hogy boldog legyen. Számára a boldogság pedig az az a szabadság, amelyben önmaga tud lenni. De mennyire lehet veszélyes szabadon engedni önmagunkat?

szeptember 18. péntek

18.30 – Intim helyek (78 perc) 

21.00 – Drága mama! (90 perc)

szeptember 19. szombat

18.30 – Páciensek (104 perc) 

Szergej elmegy Brjuszov pszichiáterhez, aki minden látogatás alkalmával rá akarja beszélni, hogy váljon el. Brjuszov szerint a feleség elnyomja Szergej saját személyiségét. A feleség gyónni jár egy paphoz, Szergij Atyához, aki Lenácskát arra bíztatja, hogy minden áron meg kell őriznie a család egységét. A pszichiáter és pap közötti harc már másfél éve tart. Vajon ki lehet majd a győztes?

21.00 – Korrekciós osztály (98 perc)

Lena több évi otthon tanulást követően középiskolában, az úgynevezett rendellenességekben szenvedő gyerekek részére alapított korrekciós osztályban folytatja tanulmányait. A tolókocsiba kényszerült lány itt nem csak első szerelmével találkozik, hanem először szembesül környezete kegyetlenségével is.

szeptember 20. vasárnap

18.30 – Amir fia, Iván (116 perc)

A nő szevasztopoli, a férfi üzbég faluban lakik, két felesége van. A nő gyermekeivel menekül a háború elől, a férfi házában talál menedéket. Ő lesz a harmadik felesége, szül neki egy fiút. Nem tud róla, hogy múltbéli férje, a Fekete-tengeri Flotta hadnagya él, s nemsokára megkeresi őt…

21.00 – Páciensek (104 perc)

szeptember 21. hétfő

18.30 – Korrekciós osztály (98 perc)

21.00 – Amir fia, Iván (116 perc)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága az Indiana Jones 4in1 - videó
Következő cikk Dübörög a szív