I. Magyar Extravagáns Film Poetry Est


I. Magyar Extravagáns Film Poetry Est2015. december 3-án történelmet írunk. Illetve történelmet mondunk. Legyél te is részese az első, film alapú, látás- és hallássérültek számára akadálymentesített slam poetry estnek! Mert a kultúra, na az mindenkié. Az AKKU szervezésében egy izgalmas program, a szórakozás mellett egyben támogatsz is egy nemes ügyet. Gyertek!

AKKUMi ez az egész? 

Alapvetően slam poetry. A fellépőket azonban ezúttal arra kértük, nézzenek meg három rövid, magyar film részletet, majd hagyják, hogy szövegeik ezek hatására szülessenek meg.

Hogyan zajlik?

Első lépésként mi is megnézünk egy filmet. Ezt követően a slammerek előadják szabadverseiket. És hogy az élmény még izgalmasabb legyen, zsűri helyett ezúttal film kritikusok mondják el véleményüket az ihletadó filmkockákról, valamint az asszociációk mentén született szövegekről. Ezt a sort még kétszer megismételjük.
A film részletek a helyszínen audionarrációval és speciális, hallássérültek számára készített felirattal kerülnek levetítésre. A slameket és az elemzést, valamint a moderációt is végig jeltolmácsolás kíséri.

Mi az a slam poetry?

Amolyan XXI. századi szabadvers-előadói est. A slammerek előre megírt szövegeiket fejből, vagy felolvasva adják elő. Az íráskészségnek tehát ugyanakkora hangsúlya van, mint az előadói kvalitásoknak. A költemények se nem versek, se nem prózák, bár gyakran ritmusos, rímes formát öltenek. Formai követelmény azonban nincs, az előadás hossza az egyetlen meghatározott szempont.

AKKUMilyen filmekből láthatunk részleteket?

Nos, ez legyen meglepetés. Magyar klasszikusokból válogattunk. A jeleneteket egyébként összefűzi egy közös nevező. A film részletek a teljes alkotások ismerete nélkül is élvezhetőek.

Praktikus információk

Időpont: 2015. december 3., 18:30
Helyszín: Bem Mozi
Belépő: adomány (javasolt adomány 1000 Ft; prémium támogatói jegy 2000 Ft felett, mellyel a következő est megvalósítását biztosítod, valamint ajándékot kapsz tőlünk)

Előadók: Finy Petra, Tuza Mónika, Orbán Szabolcs, Stiglincz Milán, valamint Csizmazia Gábor, a Hetedik sor közepe kritikusa
Az est házigazdája: Nagygyörgy Zoltán 
Jeltolmács: Rudolf Kata

FACEBOOK

Látássérült vendégeink számára a helyszínen kísérést biztosítunk. Amennyiben a helyszínre való eljutásban segítségre lenne szükséged, jelezd az akadalymenteskultura@gmail.com címen és megoldjuk a kérdést.

http://akadalymenteskultura.blog.hu/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A szüfrazsett - kritika
Következő cikk Ray Donovan 3. évad - kritika