Menjek/Maradjak: A holland epizód


Menjek Maradjak A holland epizódMost akkor menjek vagy maradjak? Vajon itthon vagyok én otthon? Naponta több ezren teszik fel maguknak a kérdést, hogy érdemes-e új életet kezdeni külföldön és szembenézni a honvággyal, a nyelvi nehézségekkel, egy ismeretlen környezettel a régóta szövögetett álmok megvalósításának reményében. De tényleg minden szebb egy új világban?
A MENJEK/MARADJAK független, hazai produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat a kivándorló, illetve elvándorolni vagy éppen hazatérni készülő magyarok, az „új mobilitás” képviselőinek élettapasztalatait, motivációit és dilemmáit mutatja be személyes történeteken keresztül, párhuzamos portrék formájában. A Higlights of Hungary-díj és Erasmus Euro Media-díj nyertes Speak Easy Project dokumentarista módon, filmes eszközökkel dolgozza fel a mára szinte trenddé vált társadalmi jelenséget.
A Speak Easy Project filmes csapata utánajár a válaszoknak. New York és London után Hollandia városaiban.

ESEMÉNY:
https://www.facebook.com/events/1553191821648018/
A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival, Tóth-Bos Ágnes pszichológussal (ELTE PPK Doktori Intézet és University of Groningen) és Kováts András (Menedék Migránsokat Segítő Egyesület) migrációkutatóval Moderátor: Libor Anita, az Index újságírója

A közönségtalálkozó után SABW LIVE ACT és Lekker-ostya kóstoló

A Trafóban 2014-ben bemutatott londoni rész után a legújabb epizód egy szerencsés találkozás révén négy holland városban, Amsterdamban, Utrechtben, Hágában és Rotterdamban forgott. A sorozat new york-i pilotját készítő eredeti csapat, Józsa László, Imre Loránd Balázs és Hernáth Csaba a Hágában élő Bogádi Csabával, A holland epizód rendezőjével kiegészülve, ezúttal kifejezetten az identitáskeresést helyezi filmje középpontjába. A rendező maga is külföldön élő magyar. Ebből a sajátságos helyzetből fakadóan a készítők a téma körüli párbeszéd új aspektusát kívánják megmutatni. A magyarországi premiervetítésének – a 2014-es emlékezetes londoni rész bemutatójához hasonlóan – ismét a Trafó nagyterme ad otthont.

Időpont
2016.06.09. 19:00

Helyszín
Trafó Nagyterem

Jegyár
2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

http://www.menjekmaradjak.hu/
https://www.facebook.com/speakeasyproject
http://lekker.hu/

A korábbi epizódok teljes egészében megtekinthetőek!

New York

London

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Chewbacca anyuka és J.J. Abrams
Következő cikk Russell Crowe Bud Spencer bőrében