Hogyan kerülnek a szuperhősök egy offline webshopba?


yolkiest

Fenyvesi zoliA múlt héten nyílt meg a T-shirt Therapist. Budapest első offline webshopja. De mi az az offline webshop? Hogy bemész, egy  ruhaboltnak álcázott közösségi térbe, ahol felpróbálsz mindenféle pólót, táskát meg sapkát és akkor nem viheted haza? Nem, tényleg nem. Lesznek ott tabletek, vagy majd felmész otthon a netre, kiválasztod amit felpróbáltál és már küldik is ki hozzád. Raktárról.
Ettől offline, hogy be tudsz menni felpróbálni azt a cuccot, ami fönt van a neten.

És ami minket innen a Hetediksorból érdekel (azon kívül, hogy ott lenni egy vásárlóbarát vállalkozás indulásánál mindig izgalmas): a bolt egyik fő profilja a filmes pólók forgalmazása. Az eredeti DC, Marvel, StarWars pólók és sapkák mellett egyéb kultfilmes cuccok közül is válogathatunk; tartanak többek között Terminátoros, Vissza a jövőbés, Alienes, Cápás felsőket is.

star warsMaga az üzlet is filmbarát: itt egy Amerika kapitány, ott egy Birodalmi vadász – a displayek, polcok is a kultfilmes világot idézik. Biztosan jól érzi majd magát itt minden mozirajongó.

Ami számomra különösen érdekes volt amikor először beléptem: ez a hely olyan, mintha a kétezres évek design-érzékeny skate- és snowboard boltjai elérték volna a felnőttkort. Egy olyan subkultikus designer bolt, amit már nem egy dohos pincehelyiség és néhány sportrajongó vállalkozó hozzáállása határoz meg – ez egy huszonegyedik századi trend, egy napfényes, belvárosi üzlet, hatalmas belmagassággal, tégla mennyezettel és térrel, ahol szívesen elidőz az ember.Habár a filmes vonatkozású termékek vonzottak ide, egy egészen különleges márka fogott meg: a Dirty Velvet. Igényes, minőségi design, szinte bármilyen szubkultúrában hordható nyomatokkal, kifejezetten kiemelkedő minőségű pamutra nyomva.

sapkák-001A boltban ülőalkalmatosságok, katalógusok és magazinok. Szívesen ajánlom hát mindenkinek: menjen be, nézzen körül és válogasson kedvére a jövőbeli „kedvenc pólói” közül.

A bolt megnyitóján, a szuperhősös pólók között, Horváth Kristóf Színész Bob szorongásairól, félelmeiről beszélt. Nem véletlen ez.
Az alkotók, akik életre hívták a boltot a bolthoz tartozó yolkiest.com-on a nyár elején egy másik vállalkozásba is belekezdtek: elindult a Felvállalod blog, ahova olyan „önvallomásokat” várnak, amelyekkel egymást tudjuk bátorítani a hétköznapi problémákkal vívott küzdelemben.
Küldjetek bátran Ti is (hello@yolkiest.com)!
http://www.yolkiest.com/
Facebook

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kultfilmek mellékvágányon III. rész - Alienek a ragadozók, a macskanő rúgja meg!
Következő cikk A kis kedvencek titkos élete - kritika