Mozi – Esély/Egyenlőség


akkuAz AKKU Egyesület boldogan jelenti be, hogy a Harman / Becker Automotive Systems Kft. támogatásával útjára indítja első, budapesti, 100%-ig akadálymentes mozi sorozatát!
A kultúra mindenkié! Ebben hisz az AKKU Egyesület, valamint a Harman cég, akik közös összefogásából megszületett Budapest legújabb rendezvénysorozata! A látás- és hallássérültek, valamint kerekesszékesek számára 100%-ig akadálymentes formában elérhető filmek vetítésének célja az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Na meg a szórakozás!
Élvezzük együtt a magyar filmkultúra legújabb gyöngyszemeit! Új bemutatók, díjnyertes alkotások minden korosztálynak! A Mozi – Esély/Egyenlőség sorozat első 5 filmjéről további részletek Facebook oldalunkon, valamint alább olvashatók.
Az első vetítés időpontja október 27., péntek. Gyere és lásd te is a füleddel, halld te is a szemeddel azt, ami közös kincsünk: a kultúrát!
  • Helyszín: Premier Kultcafé, Budapest 1085, Üllői út 2-4.
  • Megközelíthetőség: a Kálvin téri metrómegállótól 2 perc sétára, az egykori Vörösmarty mozi helyén
  • Jegyár: 1200 Ft, diákoknak és 60 év felettieknek 980 Ft
  • AKCIÓS KONSTRUKCIÓ: Gyere el két vetítésre és a harmadik jegyedet mi álljuk!
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat az info@akkuegyesulet.hu címen várjuk.

Lásd a füleddel! – filmek látássérülteknek

Audionarráció = a vakok és látássérültek számára történő kulturális akadálymentesítés módszere, melynek során az érintettek plusz információt kapnak mindarról, ami a film megértéséhez és a teljes szórakozáshoz elengedhetetlen. A kiegészítő információk egy előre rögzített hangsávon keresztül jutnak el a nézőkhöz és a dialógusokon felüli, hallás útján nem kikövetkeztethető, dramaturgialig fontos elemeket írják le szóban a nézők számára. Ezen felül a vetítést megelőzően egy ún. előnarráció során az alkotás vizuális kulcsait is megkapják az érintettek.

Halld a szemeddel! – filmek hallássérülteknek

Speciális felirat = a siketek és nagyothallók számára elkészített felirat a dialógusokon felül a képen kívüli, dramaturgiailag fontos zajokat és zörejeket, valamint a filmben elhangzó zenéket teszi elérhetővé az érintettek számára. Emellett egy speciális színkód használatával segítséget nyújt a megszólalók könnyebb beazonosításában.

A 2017-2018-as évad akadálymentes moziműsora:
  • 1. vetítés: 2017. október 27., péntek 18h, Tiszta szívvel
     
  • 2. vetítés: 2017. november 24., péntek 18h, Salamon király kalandjai
     
  • 3. vetítés: 2017. december 3., vasárnap, Aurora borealis, valamint egész napos film maraton a Fogyatékkal Élők Világnapján, az első két film újrajátszásával!
  • 4. vetítés: 2018. január 26., péntek 18h, Lajkó – cigány az űrben
     
  • 5. vetítés: 2018. február 23., péntek 18h, Testről és lélekről

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

A filmekről röviden:
magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2016
Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.
Bemutató dátuma: 2016. április 28. (Forgalmazó: A Company Hungary Kft.)

  • Salamon király kalandjai
magyarul beszélő, izraeli-magyar animációs film, 80 perc, 2017
A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 28. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

  • Aurora Borealis
magyar dráma
A film két idősíkon, az 50-es években és napjainkban játszódik. Miközben Olga saját családi titkai után nyomoz, megértjük, hogy egy egész “apátlan nemzedék” él identitás-válságban, akik ha szembesülnek gyökereikkel, esélyt kaphatnak egy boldogabb életre.
Bemutató dátuma: 2017. október 19. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

  • Lajkó – cigány az űrben
fekete humorú magyar sci-fi
fekete komédia lesz, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. A történet szerint 1957 elején a Szovjetunió úgy dönt, baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. A legmegfelelőbb jelöltnek az utazásra Serbán Lajos, Lajkó ígérkezik, aki permetezőpilótaként már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz és az űrhöz. Mikor azonban Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra…
Bemutató dátuma: 2017. december 14. (Forgalmazó: A Company Hungary Kft.)
magyar játékfilm, 116 perc, 2017
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Bemutató dátuma: 2017. március 2. (Forgalmazó: Mozinet)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Elég ciki a Fekete Párduc friss előzetese
Következő cikk A Viszkis új előzetese is bizakodásra ad okot