Amikor jól jön a telefon, ha mozizol, itt a MOZIZOM app!


mozizom cover

A Hetediksor generáció még élénken emlékszik arra az időszakra, mikor a hét legfontosabb napja az volt, amikor megjelent az ingyenes programújság, ami tartalmazta a friss filmpremiereket, és abból feltérképezhettük, mikor és melyik moziban adják az általunk régóta várt filmet.
Aztán teltek-múltak az évek, multiplexek nyíltak, megint népszerű lett egy plusz dimenzió, és a filmcímek mellett egyre több lett a szám és a nagybetű (3D, 4K, IMAX). A forgalmazók megszaporodása csak bonyolította a helyzetet, mert már az sem ritka, hogy 6-8 friss premier érkezik egy héten. Akkor még arról nem is beszéltünk, hogy valaki eredeti nyelven nézné, míg a másik szinkronnal, ráadásul a kedvenc filmszínházában. A végén már tíz olyan szempont nehezíti meg a mozizást, pláne, ha még társaságban is megyünk, hogy a bonyolult logisztika helyett már legszívesebben otthon maradnánk.

Most viszont érkezett egy MOZIZOM névre keresztelt applikáció, ami valóban 2017-es ritmusba helyezi a mozizást. Engem nehéz rábeszélni a telefon használatára, még a másfél éves fiam is tudatosabban nyomkodja, ám a könnyen kezelhetősége és átláthatósága lökött afelé, hogy lelkes felhasználója lettem.

MITŐL LESZ TÖBB MINT EGY LAPOZHATÓ MŰSORÚJSÁG? 

  • A szokásos mozik és filmek listázásán felül két olyan funkciót tud, amit eddig még nem láthattunk:
  • Megmutatja a termek foglaltságát, ami azért sem mindegy, mert sokan vagyunk úgy, hogy nem mindegy melyik sorba és mekkora tömeggel élvezzük az adott filmalkotást.
  • az időpontok funkció nagyon hasznos és jól szűrhető: városokra, kedvenc mozikra és további tulajdonságokra (feliratos, 3D, stb…), így egy teljesen személyre szabott moziműsorunk lehet.
  • +1: tényleg nagyon könnyen átlátható, jól strukturált listák, klassz dizájn, semmi felesleges modern csicsa.
mozizom 7
Klikk és nagyobban láthatod!

Letöltés Androidra, iOS-re. 

GYORSTALPALÓ:

Már megnyerő a kezdés, virtuális jegyszedőként le kell tépned a jegyet, és már bent is vagy! Négy menüpont alapján indulhatsz neki a mozizásod megtervezésének:

mozizom 1
Klikk és nagyobban láthatod!

PREMIEREK menüpont

Itt megtalálhatod a legfrissebb filmeket (az épp premierjük hetében lévő filmeket), illetve láthatjuk, mik érkeznek hamarosan (sőt az elkövetkező hetekben-hónapokban).
A filmprofilra kattintva láthatod a bemutató dátumát, a film trailerét, plakátját (ehhez szét kell húznod játékosan a képet), leírását és szereplőit. Ha ezek alapján szimpatikus az érkező film, a jobb felső sarokban lévő csillaggal a kedvencekhez lehet adni, ami azért hasznos, mert jelzi neked a moziba kerülés idejét ( 1 nappal, 1 héttel vagy 2 héttel, hogy biztosan ne maradjunk le róla).

mozizom 2
Klikk és nagyobban láthatod!

Ez a menüpont gyakorlatilag a magazin része az appnak, láthatjuk, mit tartogat nekünk a jövő.

FILMEK menüpont

Megtalálsz minden olyan filmet, amit éppen aktuálisan bármelyik magyar moziban játszanak, viszont csak azokat láthatod, amik már műsoron vannak, és vetítési időpontokkal rendelkeznek. Itt lehet keresni a felső sávban, és jobb alul kétféle elrendezés közül választva rendezheted a listát:

– ABC sorrendben
– A filmek megjelenésének sorrendjében

mozizom 3
Klikk és nagyobban láthatod!

Ha a filmprofilba kattintasz, itt már megjelenik fent a “Vetítések” menüpont, erre kattintva láthatjuk, hogy ezt a filmet mikor és melyik moziban tudjuk megnézni. Itt kapunk még egy szűrőt, amivel tovább tudjuk szűkíteni a kínálatot: kiválaszthatjuk, hogy feliratos (F), eredeti nyelven (OV) futó, 3D vagy 4DX filmekre vagyunk kíváncsiak, esetleg a VIP teremben futókra is szűrhetünk.

Ha itt rákattintunk valamelyik mozira, akkor jön az alkalmazás egyik legnagyobb aduásza, mégpedig az, hogy

  megmutatja nekünk a termek foglaltságát

(ez még folyamatosan bővül, hamarosan az összes mozi foglaltsága elérhető lesz). Ez egy rettentő jó funkciója az appnak, hiszen nem kell elölről kezdeni az egész foglalási folyamatot, ha teli termet találtunk a foglalási folyamat utolsó állomásán, hanem azonnal látjuk, melyik időpontban lesz számunkra kényelmesen telített termünk. A megfelelő időpontra kattintva már mehetünk is tovább a mozik pénztárához, ahol már csak azt kell kiválasztanunk, hány jegyet szeretnénk és hova üljünk.

mozizom 4
Klikk és nagyobban láthatod!

Ez hát az, amikor a film felől közelítjük meg a kínálatot, ha tudjuk mit szeretnénk megnézni, innen találunk majd hozzá helyszínt és időpontot.

A MOZIK menüpont

Ha a mozi felől indulunk neki. A teljes magyarországi mozilistáról választhatunk, melyik mozi aktuális kínálatára vagyunk kíváncsiak, csillaggal kedvencekhez adhatjuk, és legközelebb ezt találjuk a lista elején, illetve később még hasznos lesz máshol is a funkció.

A kiválasztott mozira kattintva láthatjuk az adott mozi filmkínálatát, a felső sávban található napválasztóval, és az alatta lévő filterrel tovább szűkíthetjük a preferenciák mentén a filmlistát. A kiválasztott filmre kattintva ismét megkapjuk a foglaltsági táblát, majd a megfelelő időpontra kattintva mehetünk is majd jegyet venni.

mozizom 5
Klikk és nagyobban láthatod!

Ez tehát az a menüpont, ha az a kiindulási alapunk, hogy egy konkrét moziba szeretnénk menni filmet nézni.

Az IDŐPONTOK menüpont

Elmegyünk este moziba? 8-tól ráérek!

Ebben a pontban azoknak nyújt segítséget az applikáció, akik egy adott időpontban tudnak épp moziba menni, és ehhez keresik a tökéletes megoldást.

Gyorsan beállíthatjuk, melyik nap, milyen időtartományban, és milyen városban mutassa nekünk a lehetőségeket. Az eredményeket tovább lehet szűrni a korábban már látott funkciókkal: leválogathatjuk csak a feliratos, a 3D vagy 4DX filmeket, eredeti hangosakat, vagy IMAX előadásokat, és tovább szűrhetjük a mozikkal: csak a kedvenc mozijaink kínálatát is láthatjuk.

mozizom 6
Klikk és nagyobban láthatod!

Eddig bosszantó dolgok jutottak eszembe, ha valaki a telefonról beszélt a mozizás kapcsán. Azt is leszögezhetem, hogy életemben nem ajánlottam senkinek app-ot, de most ez is eljött, mert a MOZIZOM tényleg hasznos, és valóban megkönnyíti a rutinos, és még inkább a ritkábban moziba járó dolgát.

Letölthető Androidra és iOS-re egyaránt:

Letöltöm Androidra
Letöltöm iOS-re
Főhadiszálláskapcsolatfelvétel

A MOZIZOM alkalmazást egyébként a WEGO Media csapata szállította, hozzájuk köthető korábbról a MECCSBOX nevű foci tévéműsor app, illetve a NIGHTWORKS alkalmazás, ami a budapesti éjszaka programügyi iránytűje.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (217.)
Következő cikk Jessica Chastain élete legnehezebb meghallgatásán járt