Volt egyszer egy Corvin téka – közösségi finanszírozás


facebook22 év után, 2018. január 31-én végleg bezárt a mozi szívében található Corvin videotéka. Ez a szomorú apropó adta meg a lökést, hogy A hetedik sor közepe filmes oldal (minek egyik alapítója szintén a kölcsönző dolgozója volt egy évtizedig) dokumentumfilmet forgasson a legendás helyről.

DSCF5965Ahol nem szimplán kazetta vagy DVD-átvétel történt, hanem szórakoztató eszmecsere, minőségi ízlésformálás és lelkes kultúrmisszió folyt bő két évtizeden át, ami az Odeon Art Video hálózat többi egységét is fémjelezte (a Művész moziban és a Tabán még jelenleg is üzemel).

A „Volt egyszer egy Corvin téka” címen futó doku túlmutat majd a nosztalgián, noha hétpróbás tékások, törzskölcsönzők, egykoron ihletért betérő, azóta elismert filmkészítők is mesélnek a kölcsönzés bájáról, de mindamellett méltó emléket kíván állítani az Odeonnak. Bebizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg az összes Tékás és szeretett (és a macerás) kölcsönzők előtt. Egy vizuális emlékkönyv lesz, egy Budapest Retró-jellegű kordoku, hogy unokáink is lássák létezett egy ilyen világ a Letöltés gomb nyomkodása előtt.

A közösségi finanszírozás linkje:
https://www.indiegogo.com/projects/volt-egyszer-egy-corvin-teka-video-movie#/

A készülő film költségeinek fedezéséhez szeretnénk a hozzájárulásotokat kérni: „Kölcsönözz egy utolsót!” Az összegyűlt – 10 000 dolláros – összeget még plusz forgatásra, utómunkára, egyedi ajándéktárgyak gyártására és a premierrel egybekötött rendezvény költségeire költenénk, a támogatásért  cserébe felbecsülhetetlen (eszmei) értékű apróságokkal, és természetesen egy maradandó moziélménnyel szolgálunk. A film bemutatóját április végére/május első hetére tervezzük, és egy országos tévécsatornás vetítésig meg sem állunk.
A hozzájárulásokat ezek mellett (az eddig belefektetett energia, az utómunka és a helyszínbérlés költségein túl) az Indiegogo részesedésére és a banki költségek fedezésére is fordítjuk.

Ha kérdésetek van a filmmel vagy a kampánnyal kapcsolatban, írjatok bátran a hetediksor.indie@gmail.com címre, de megtaláltok minket a Facebookon is. Ha nincs pénz a malacperselyedben vidd csak hírét, nekünk az is nagy segítség!
A közösségi finanszírozás linkje:
https://www.indiegogo.com/projects/volt-egyszer-egy-corvin-teka-video-movie#/
corvin vhs

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Mr. Mercedes - 1. évad - kritika
Következő cikk Spike Jonze Apple reklámja táncra perdít