Bruce Willis játssza majd Mike Tyson edzőjét


bruce

Bruce Willis a hírhedt bokszedzőt, Cus D’Amatót kelti majd életre a Mike Tyson felfedezéséről szóló Cornerman című drámában, jelentették be a 71. cannes-i filmfesztivál megnyitója előtt. – írja a Variety.

A projektet a Homeland: A belső ellenséggel ismertté vált Rupert Friend írta, aki ezzel a filmmel debütál majd rendezőként is. 

custyson
Cus D’ Amato és Mike Tyson

A Cornerman az 1980-as évek New Yorkjában játszódik majd, ami D’ Amato edzői karrierjét követve mutatja meg miként vette szárnyai alá az akkor 13 éves Mike Tysont, majd később miként tette a sportág egyik legjobbjává. Az ősszel forgó filmről a rendező azt is elárulta, hogy:

Végső soron ez a film a két szerény tehetség között kialakuló mély szeretetről szól, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy egymás számára beismerjék a félelmeiket, ezzel ösztönözve a másikat a nagyságra… Ugyanakkor a harcokról is szól, azért amiben hiszünk, és nem utolsó sorban ez a film megkérdőjelezi, hogy mi is a valódi erő.

D’ Amato – aki olyan legendákat juttatott a csúcsra, mint Floyd Patterson vagy José Torres – és Tyson kapcsolata tényleg igen különleges volt. Miután Torres karrierje véget ért Amato visszavonult és saját termet nyitott, ekkor ismerkedett meg a fiatal bokszolóval, akit a szárnyai alá vett, saját fiaként nevelt, majd anyja halálát követően örökbe fogadott. A különleges köteléket kialakító edzőtől tanulta el a sajátos a peek-a-boo (védd magad ellenfelem) stílust is. Sajnos D’ Amato 16 hónappal tanítványa nagy mérkőzése előtt elhunyt, így már nem élhette meg, ahogy a 20 éves nevelt fia a nehézsúlyú világbajnoki címet megszerzi.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A filmes játékfigurák életre kelnek
Következő cikk Kutyaszorítóban rajongói poszterek