Mortal Kombat reboot a láthatáron, már a karaktereket is felfedték


borito 15

,,Get over here!”, ,,Finish him!”, ,,Flawless victory!” Nos, akik a ’90-es években voltak fiatalok, azoknak az imént említett klasszikus mondatok valószínűleg ugyanúgy beleivódtak a hallójárataikba, mint nekem. Mortal Kombat! A játék, mellyel millióan játszottak, s melynek 1997-ben készült negyedik része PC-n mindmáig az egyik legpörgősebb verekedős játék − annak ellenére, hogy a közelmúltban több folytatását is megálmodták PC-re.

Készült ugyan két egész estés film a játék nyomán (sőt, 1998-ban egy 22 részes tv-sorozat is napvilágot látott Mortal Kombat: Conquest néven), azonban ahogy az adaptációk többsége, úgy ezek a filmek is csúfos kudarcot vallottak. A Warner Brothers és a New Line Cinema terve, hogy rebootolják a filmet, ígéretesnek tűnhet.

A Mortal Kombat: Annihilation óta eltelt 21 év talán elég volt arra, hogy a rajongók kiheverjék az adaptáció által elszenvedett gyötrelmeiket, és erőt gyűjtve aztán tűkön ülve várják a rebootot.

Az új filmben a visszatérő karakterek (Raiden, Liu Kang, Kano, Sonya Blade, Mileena, Jax, Shang Tsung, Kung Lao, Reiko, Kabal és Nitara) mellett újabbak is feltűnnek, így Cole Turner, Emily, Jess és Sophia.

Cole Turner (na, kinek ugrott be a név hallatán a Bűbájos boszorkák című sorozat egykori főszereplője? 🙂 ) egy új karakter lesz a Mortal Kombat történetében, ő áll majd az új rész fókuszában. Róla egyelőre annyit lehet tudni, hogy bokszoló, és legfontosabb számára lánya, Emily, valamint hogy anyósával, Sophiával, és sógornőjével, Jess-szel is meg kell küzdenie egy családi konfliktus révén.

Igen nagy változás ez a ’95-ös eredeti filmhez képest, hiszen ott végig a tornán volt a hangsúly, a központi karakterek pedig kétségkívül Liu Kang, Sonya Blade és Johnny Cage voltak.

Eddig talán nincs is baj, kiszivárogtak azonban olyan részletek, mint például hogy a Warner, Raiden szerepére egy 14 éves fiút akar választani, márpedig a mennydörgés istenét eddig a hagyományoknak megfelelően felnőttként ábrázolták. Sonya Blade karakterében szintén változtatásokat eszközöltek: ő a már ismert ,,badass” lányból − aki mellesleg az Amerikai Különleges Alakulat tagja −, egy szelíd, szőke írónővé ,,avanzsál”, és küldetésének a Mortal Kombat prófécia  hajszolását tartja.

Talán lehetnek jó érvek a sztori kapcsán, amiért ezek a változások szükségesnek bizonyultak, de azoknak akkor bizony nagyon nyomós érveknek kell lenniük, mert ezen változtatások miatt a legtöbb rajongó most tutira dobott egy hátast.

A feketelevest a végére tartogattam: ha figyelmesen szemléltük a karakterek listáját, úgy biztosan feltűnt, hogy onnan olyan nevek hiányoznak, mint Johnny Cage (!), Scorpion (!?) és Sub-Zero (???). Nyilván nem az a cél, hogy az összes karaktert belezsúfolják egyetlen alkotásba − és az nem is lenne célszerű, mert ilyen sok karakter nem tudna kibontakozni két órában −, ugyanakkor a rajongók egész biztosan nem fognak örülni, ha Cole Turner feltűnik a rebootban, egy olyan fő karakter, mint például Sub-Zero viszont nem.

A magam részéről bízom benne, hogy ők azért nem szerepelnek a listán, mert még nem kezdték meg számukra a castingot. Ennek tükrében várjuk a további fejleményeket.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az első fotók a Men in Black-reboot folytatásból
Következő cikk Nicolas Winding Refn egy ingyenes streaming szolgáltatás elkészítését tervezi