Kirúgták A galaxis őrzői vol. 3 rendezőjét, James Gunnt a sértő tweetjei miatt – Szavazás


borito 41

Még csütörtökön kerültek elő James Gunn rendező évekkel ezelőtt közzétett botrányos hangvételű tweetjei, olyan ellentmondásos témákban, mint a pedofília vagy a nemi erőszak, ezért a Disney úgy döntött nem hajlandó tovább dolgozni vele.

A James Twitter-hírcsatornáján közzétett támadó állítások védhetetlenek és összeegyeztethetetlenek a stúdiónk értékeivel, ezért megszakítottuk vele az üzleti kapcsolatunkat

– nyilatkozta pénteken Alan Horn, a Walt Disney Studios elnöke.

Gunn még csütörtökön azt mondta, hogy aki ismeri a pályafutását az tudja róla, hogy a kezdetekben egy provokátornak számított, aki olyan filmeket rendezett és olyan vicceket mesélt, amik polgárpukkasztóak voltak és tabukat döntögettek.

Nyilvánosan többször beszéltem már arról, hogy azóta jobb emberré váltam, fejlődtem a munkámban és jobb lett a humorom is. Teljesen más ember vagyok, mint néhány évvel ezelőtt. Sokkal inkább a szeretet és a jó kapcsolatok motiválnak, mintsem a düh. Régen botrányos dolgokkal próbáltam reakciókat kicsikarni az emberekből.

Daily Caller konzervatív hírportál által előásott tweetek többsége, amik valóban nem árulkodnak jó humorérzékről 2008-2010 között láttak napvilágot, a botrány óta James Gunn egyébként törölte a Twitter-fiókját és a hozzá tartozó több mint 10 ezer régi bejegyzést:

tweet

tweet2

Gunn a Disney bejelentését követően egy újabb nyilatkozatban ismét elnézést kért, és a stúdió döntését is teljes mértékben elfogadta:

A közel egy évtizedes szavaim akkoriban bukott és szerencsétlen erőfeszítések voltak a provokálásra. Már évek óta megbántam őket, nemcsak azért, mert hülyék, és rendkívül érzéketlenek voltak, ráadásul egyáltalán nem voltak viccesek vagy provokatívak, ahogy azt reméltem, hanem azért is, mert nem tükrözik azt az embert, aki ma – és már egy jó ideje – vagyok… Függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el, megértem és elfogadom a ma hozott üzleti döntésüket és teljes felelősséget vállalok azért, ahogy akkor viselkedtem. Csak annyit tudok tenni, hogy a szívből jövő sajnálkozásom által megpróbálok jobb emberi lénnyé válni.

A 2006-ban Slither című horrorral debütáló rendező A galaxis őrzői szériával vált ismertté, melynek az első része 773 millió dollárt, míg a folytatása 863 milliót hozott a Disney és a Marvel számára. Gunn írta a vol. 3 forgatókönyvét is, a forgatásokat pedig ősszel kezdte volna meg Atlantában, jelenleg a projekthez új rendezőt még nem jelentettek be. Ami még ennél is nagyobb problémát okozhat a stúdió számára, hogy a különleges stílusú direktorral a Marvel Studios elnökének, Kevin Feige-nek komolyabb tervei is voltak a későbbiekben, ugyanis mosómaciék harmadik kalandját követően rá bízták volna a szuperhős-univerzumuk új irányvonalának kialakítását, a kozmikus történeteket.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Befutott az Üveg első előzetese
Következő cikk Íme Julia Roberts thriller sorozatának, a Homecomingnak az első előzetese