Salma Hayek férje 100 millió eurót adományoz a Notre-Dame újjáépítésére


bor 14

A Kering luxus cégcsoport igazgatója, François-Henri Pinault és apja, François Pinault összesen 100 millió eurót ajánlott fel a hétfői tűzvészben komoly károkat elszenvedett Notre-Dame székesegyház helyreállítására.

Apám és én úgy döntöttünk, hogy 100 millió eurós összeget adományozunk az Artemis alapunkból ( a családi holdingtársaságukból – a szerk.), hogy ezzel részt vegyünk a Notre-Dame teljes renoválsának erőfeszítéseiben.

– nyilatkozta az 56 éves Pinault a Le Figaro francia lapnak.

A Pinault család adománya az első jelentősebb összeg, amit felajánlottak a tragédiát követően. Salma Hayek férje és apja a Keringen keresztül olyan luxusmárkák tulajdonában állnak, mint a Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen és a Balenciaga, míg az idősebb Pinault vagyonát a Bloomberg 37,5 milliárd dollárra becsüli. – írja a People.

Az Oscar-díjra jelölt színésznő is posztolt egy képet az égő székesegyházról az Instagramon, ahol együttérzését fejezte ki:

 

Mint sokakat, engem is megdöbbentett és mélységesen elszomorított a füstbe borult Notre-Dame. Szeretlek, Párizs!

A pár számára érzelmileg is fontos kötődéssel bír az építmény, ugyanis 2009. február 14-én nem messze a Notre-Dame-tól házasodtak össze, azóta pedig ingatlant is birtokolnak a székesegyház közelében.

A 850 éves székesegyház tetőszerkezete hétfő este kapott tűzre, aminek következtében a tető és a huszártorony is összeomlott. Sokáig nem lehetett tudni, hogy sikerül-e megóvni Párizs ikonikus építményét, de éjfél előtt nem sokkal hivatalos források megerősítették, hogy az épület fő szerkezetét és két tornyát is sikerült megmenteni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Quentin Tarantino kedvencei közül 20 film, ami inspirálta
Következő cikk A Simpson család vicces videóval köszöntötte az új tulajt, a Disneyt