Most jól megnézheted a Puskás Öcsi rajzfilmsorozat első részét


puskas ocsi93 éve, 1927. április 1-jén született Puskás Ferenc, és így erre időzítették a legendás futballista gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilmsorozat első részét. A rongylabda 7 perc hosszúságú, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet az alkotók animációs sorozatuk első, bemutató – úgynevezett pilot – epizódjának szánják.

A sorozatepizódok alapját a még gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik. s nem utolsósorban Kemény Kristóf író, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A sorozatról és a magas elvárásokról Gellár Csaba az alábbiakat osztotta meg:

„Puskás Ferencet minden magyar felnőtt ismeri, tisztában vagyunk vele, hogy milyen magas elvárások lesznek a sorozattal szemben. Az általunk megszólított öt-nyolc éves korosztály azonban többségében még nem hallott Puskás Öcsiről, így különösen izgalmas, hogy sokan rajzfilmhősként ismerhetik meg a nevét és történeteit először. Meglepő és szép pillanat lehet majd számukra, amikor később megtudják, hogy a rajzfilmhősük nem csak hogy létezett, de nagyot alkotott a való életben is.”

A rajzfilm egyik szereplője, a főszereplő Öcsi kishúga, Puskás Éva is létező személy, és 91 esztendősen, s az után, hogy a mesekönyv sikeréhez konkrét tanácsokkal is hozzájárult, a korához képest még mindig kitűnő egészségben várja kispesti otthonában a szerda esti televíziós vetítést: A Duna TV-n 17.50-kor, az M1 Ma este című műsorában pedig körülbelül 18.45-kor lesz látható a rajzfilm Puskás Ferenc születésének 93. évfordulója alkalmából.rongylabdaA film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, illetve Magyar Attila, Öcsi – Sándor Barnabás, Cucu – Borbély Levente, Évi – Véghseő Emma.

A film gyártója a Film Positive Productions, szakmai partnere a PUSKAS.COM. A mesefilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.

A „Puskás Öcsi és barátai – A rongylabda” című epizód Puskás Ferenc születésnapja alkalmából, április 1-től a Nemzeti Sport Online-on a hónap végéig megtekinthető, az NSO főoldaláról elérhető.

Forrás: nso.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 1 perces animáció arról, hogy mit csinál egy filmstáb a karanténban
Következő cikk Samuel L. Jackson felolvassa a "Stay the F**k at Home" mesekönyvet