Amikor a kedvenc filmjeidet szép régi könyvborítóként látod viszont


borito1 1A filmek gyakran bestseller könyvek feldolgozásaiként készülnek, ami rögtön elindítja a soha véget nem érő vitát, miszerint “a könyv jobb volt”. Akár egyetértünk az állítással, akár nem, véleményünk biztosan van. Ebből az alapfeltevésből indult ki az Észak-Karolinában élő designer és illusztrátor Matt Stevens is. Ő azonban csavart egyet a dolgon és híres filmek könyvadaptációit készítette el a film- és könyvrajongók örömére. 

A két médium iránti szeretetét régies könyvborítók elkészítésével egyesítette. A “Jó filmek régi könyvekként” projektben a kedvenc filmjei kaptak vintage fedést. Minden film borítója eredeti ötlet alapján készült, és a sorozat  jó ajánló lehet, ha valaki minőségi filmre vágyna.Ezek a régies borítók mind-mind nagy pontossággal és professzionalizmussal készültek, az utolsó részletig átgondoltak, még a legminimalistább kompozíciók is. Habár a választott filmek különböző műfajú, stílusú és korú művek Stevensnek sikerült egy univerzális, de személyes stílusú üzenetet létrehoznia.

A sok pozitív támogatás hatására Stevens úgy döntött, hogy  továbbfejleszti a projektet és elindított egy Kickstarter kampányt, egy 100 munkából álló művészeti könyv létrehozására.

“Személyes projektként kezdődött az év elején a dolog. Szeretem a filmeket és valamilyen módszert kerestem, ami segít új illusztrációs stílust találni és egyszerre kreatív hobbiként működni. Nagyon élveztem a folyamatot, úgyhogy úgy döntöttem folytatom, amíg csak jól esik.
A visszajelzések nagyon jók. Az emberek imádják. Nagyszerű keveredése a design szemléletű embereknek és a filmrajongóknak. A második leggyakoribb reakció, amit kapok: ‘Hé, tudtad, hogy ez a film eredetileg könyv volt?

A filmek nagyon személyes dolgok. Számomra nehézséget jelent azt mondani egyre, hogy rossz vagy nem ér semmit, mert az olyan mintha valaki érzelmeivel vitatkoznék. Legalábbis nekem ilyen. Imádok filmekről beszélni, de nem szeretem azzal tölteni az időt, hogy szidom, kritizálom és hasonlítgatom őket. Na, de elég. Bármi jöhet Nolantől. Nem megyek bele mélyen, de olyan filmeket készíteni, amik mélyek és jól összerakottak, miközben megérintik a szélesebb közösséget, az kemény. A legutóbbi filmek, amik megfogtak a Csiszolatlan gyémánt, az Élősködők és a Shirkers című dokumentumfilm.”

Azóta egyébként, már vásárolhatóak: https://www.goodmoviesasoldbooks.com/

borito1

borito2

borito3

borito4

borito5borito11 borito6 e1591262490564 borito7 borito8 borito9 borito10  borito12 borito13 borito14 borito15 borito16 borito17 borito18 borito19 borito20 borito21 borito22 borito23 borito24 borito25 borito26 borito27 borito28 borito29 borito30 borito31 borito32 borito33 borito34 borito35Forrás: boredpanda.com, http://hellomattstevens.com

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Elfeledett szépség: Zuhanás (2006) - kritika
Következő cikk Halálos iramban 99, mert Vin Diesel sosem lesz hozzá túl öreg