9 Monkeys of Shaolin – játékteszt


logo9 Monkeys of Shaolin; Fejlesztő: Sobaka Studio; Kiadó: Ravenscourt, ESDigital Games; platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Ninteno Switch

A klasszikus kungfu filmeket idéző, régivágású verekedős játékban több lehetőség volt, mint amit végül a Sobaka Studiónak sikerült összehozni, de a végeredményt tekintve mégsem vagyunk csalódottak. Három évvel a nagyszerű hangulatú Redeemer megjelenése után az orosz játékfejlesztő cég ismét egy beat ’em up stílusú játékkal rukkolt elő.9 monkey

Főhősünk egy kínai halász, akinek hozzátartozóit és barátait kalóztámadás következtében brutálisan meggyilkoltak. Wei Cheng bosszút forral: bár a kungfu alapjaival tisztában van, felkeres néhány ősi shaolin mestert, hogy segítsenek neki harcművészeti képességeinek tovább fejlesztésében. Itt jövünk képbe mi, vagyis a játékos, akinek öt folyamatosan nehezedő fejezeten keresztül kell végig verekednie magát, hogy aztán legyűrje az összes főellenfél közül a leggyengébbet. A szintek egészen változatos külleműek, közülük  valamennyi emlékeztet egyik-másik népszerű kungfu filmre, legyen az a Tigris és sárkány, A Shaolin 36 próbatétele, a Kínai történet vagy a Részeges karatemester.

2 2Oldschool lineáris verekedős játék révén természetesen párban is leszámolhatunk a rosszfiúkkal, az online és helyi kooperatív mód igazán szórakoztató tud lenni, a hangulat pedig kísértetiesen emlékeztet az 1991-ben kiadott Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time c. Super Nintendóra megjelent játékra. A szintek teljesítése után tapasztalati pontokat kapunk, melyeket az egyik mesterünknél tudjuk „elkölteni”. A fejlesztést érdemes a lehető legmegfontoltabban kezelni, hiszen a mi dolgunkat könnyíti meg, ha karakterünket megfelelően fejlesztjük. Bizonyos szintek teljesítése után spéci jutalom ütheti markunkat, legyen az lándzsa, csizma és karkötő. Mindhárom típusú kellék valamelyik képességünket turbózza fel, illetve a pályákon elszórtan – jellemzően kevésbé látható helyeken – titkos tárgyakat is magunkhoz kaphatunk. Ezeket a shaolin templomból elérve aktiválhatjuk. Ám semmi különlegesre nem kell gondolni, hiszen főként skinek és más kevésbé hasznos, de mégis jópofa cuccokról van szó.

1 1A szinteken elszórva találunk még teákat is, melyekből akár négy különbözőt ihatunk. Van köztük olyan, amelyik növeli az életenergiánkat, átmenetileg erősít bennünket, pajzsot ad vagy éppen az állóképességünket stabilizálja. Verekedős progi révén ügyeskedhetünk kombókkal is, melyek ugyan nem ütik meg a Mortal Kombat játékok szintjét, de igencsak látványosak.

A 9 Monkeys of Shaolin hiánypótló alkotás, mely grafikai hibái ellenére tisztességesen összerakott, látványos indie játék. 4-5 óra alatt bőven végigjátszható, a régi motoros gamerek számára valódi nosztalgia bomba.

7 szék
Legutóbb ezt értékeltük:

Pumpkin Jack – Kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az Indul a bakterház visszavág, Bendegúz az új remény
Következő cikk A filmtörténet leggonoszabb mosolyai Smith ügynöktől Jokerig