Kardfog kapitány és a mágikus gyémánt – játékteszt


captain 1Fejlesztő: Ravn Studio; Kiadó: Zordix Publishing; Platform: PC, Nintendo Switch

A Kardfog kapitány és a mágikus gyémánt c. animációs film videójáték adaptációval bővült, melyet főleg az alsóbb korosztálynak ajánljuk.

Norvég vásznakon tavaly debütált a Kardfog kapitány és a mágikus gyémánt c. animációs mozi, melyhez bő egy esztendő elteltével a Ravn Studio és a Zordix Publishing szállította le a videojáték változatot. Az egészestés filmhez sajnos nem volt szerencsém, mivel kishazánkat egyelőre elkerülte; így arról fogalmam sincs, hogy az ügyességi játék mennyire követi hűen a mozgóképes verzió eseményeit. A történet főszereplője Pinky és Veronica, akik csatlakoznak Kardfog kapitány legénységéhez: a kalózcsapat egy titokzatos, mágikus gyémánt megkeresésére indul, s kalandos útjuk során ehhez különféle akadályt kell leküzdeniük.

boar swing boy

Az biztos, hogy a játék grafikai szempontból hűen követi „nagytestvérét”, a svéd játékfejlesztőknek mesés külcsínt sikerült összehozniuk. A pályatervezés azonban lehetett volna némileg megfontoltabb, ugyanis a négy különböző szigetet járva többször össze-vissza kell utazgatnunk, ha a sztori szempontjából haladni akarunk. Ezzel tulajdonképpen önmagában nincs is baj, viszont gyors utazási pontokból nagyon kevés található, szigetenként mindössze kettő, így sokszor újra és újra végig kell ugrabugrálnunk ugyanazokat a csapdákat, illetve le kell győznünk az visszatérő ellenfeleket (struccokat, hódokat, vaddisznókat, kalózokat, stb.), ha el akarunk jutni a küldetés és ebből kifolyóan a sztori következő szakaszához.

swing from the chandaler

A fejtörők és minijátékok felnőtt fejjel kifejezetten egyszerűek, de gyerkőcök számára éppen ideálisak. Két karakter közül lehet választani, így mindkét nem képviselőjének szimpatikus lehet a dzsungelek, barlangok és várak felfedezése. Néha kifejezetten idegesítő tud lenni, hogy alkalomadtán megszólalnak a (mellék)szereplők. Persze egyszer-kétszer még elviselhetőek, viszont kifejezetten önismétlőek – főként a beszélő papagáj karattyolása válik egy idő után bicskanyitogatóvá. Zeneileg és hangeffektek szempontjából nagyszerű munkát végeztek a skandináv fejlesztők.

A Captain Sabertooth and the Magic Diamond egy kellemes platformer, mely ugyan nem váltja meg a világot, de remek szórakozást nyújthat azok a játékosoknak, akik most ismerkednek a műfajjal.

6. szék

Legutóbb ezt értékeltük:

Worms Rumble – kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Reszkessetek, betörők! cicás verziójában Kevin nem maradt egyedül
Következő cikk Itt a legjobb magyar szuperhősfilm, A Maszkellenes Liga