Sunblaze – játékteszt


keyart2

Fejlesztő: Games From Earth; Kiadó: Bonus Stage Publishing; Platform: Nintendo Switch, PC

Őrületbe kerget a Sunblaze című precíziós platformer, amit még a műfaj legelszántabb fanatikusai is vért izzadva fognak végigjátszani.

Josie édesapja nyugalmazott szuperhős, aki hosszú idő után megbütykölte az általa létrehozott szuperhős kiképző szimulátort annak reményében, hogy felkészítse új életére a lányát. A szerkezet azonban öntudatára ébred, a tréning pedig a korábbiaknál sokkal összetettebb kihívást tartogat.

01 1Alig egy hónapja vettük górcső alá a Super Magbot c. precíziós ugrálós játékot, amiben legnagyobb ellenfelünknek a türelmünk és logikai készségünk bizonyult. Bár nem szívesen sütöttem volna el ismételten eme jelzőket a Sunblaze apropóján, ám most mégis ez a legfrappánsabb leírás mondható a Games From Earth bemutatkozó alkotására. Hardcore tesztalanyunk mechanikája, de főleg nehézségi szintje alapján azonban inkább a Celeste vagy a Super Meat Boy ugorhat be számunkra, hiszen az irány gombokat leszámítva a „dash” funkció mellett főszereplőnkkel csupán ugrani tudunk.

02A játék nem igazán kockáztat, hasonló stílusú platformerekre jellemző sajátosságokkal operál. Hat különböző világban 300-nál (!) is több egyképernyős pályát teljesíthetünk. A konkurens játékokhoz képest csupán egyetlen említésre méltó újdonságot érdemes megjegyezni, ez pedig a parkourozás, amit természetesen falnak rohanva tudunk előcsalogatni: ilyenkor gyakorlatilag sréhen felpattanunk, mint egy labda. Azonban sajnos hiába a jól bávált ötletek szolid használata, a Sunblaze pályáinak tervezői sokszor kissé túlzásba estek. Nem csodálkoznék rajta, ha egyik-másik feladvány közepette egyesek „rage quit” mellett döntenek, ugyanis gyakorta az az érzésem támadt, hogy azok következetlenül lettek felépítve.

Ettől függetlenül a Sunblaze kellemes ügyességi játék lett, köszönhető ez a helyenként idegőrlő, egyben élvezetes játékmenetnek, a mangás külcsínnek és a remekbe szabott, ironikus humorának.10 7

Legutóbb ezt értékeltük:

Promesa – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kedves kém - kritika
Következő cikk A 10 legjobb filmfolytatás, ami jobb, mint az eredeti